Witte woonkamer

Een witte woonkamer: het is uniek, maar kan prachtig uitpakken wanneer je het goed aanpakt. Wij geven je een aantal tips zodat jij de witte woonkamer van je dromen kunt creëren. Bekijk de witte woonkamer voorbeelden, doe inspiratie op en ga zelf aan de slag! 

De verschillende tinten wit

Laten we beginnen uit de verschillende tinten wit waar je uit kunt kiezen voor jouw witte woonkamer. Zo heb je een crème kleurige wit (RAL9001) en wit (RAL9010). Nu is er een tint die nog witter is, die door sommige bouwmarkten zelfs super wit wordt genoemd (RAL9016). Dit is dan ook echt een spierwitte kleur. Wanneer je een klein beetje grijs toevoegt aan wit, krijg je wit met een lichtgrijze ondertoon, wat weer heel verfrissend kan zijn in een witte woonkamer. Ontdek daarom de verschillende kleuren en bedenk goed met welke tint wit jij jouw witte woonkamer wilt creëren! 
Witte woonkamer

De basis van een witte woonkamer

Voordat je een witte woonkamer gaat inrichten, begin je met het creëren van een witte, neutrale basis. Laten we beginnen bij de muren. Kies het liefst voor witte muren, behang of verf maakt niet uit, zolang het wit is. De vloer hoeft echter niet per se wit te zijn. Wanneer je kiest voor een witte vloer kan dit heel mooi uitpakken, maar houd wel in gedachte dat dit voor weinig contrast zorgt en erg overheersend kan zijn in een witte woonkamer. Wel maakt het de een witte woonkamer een stuk lichter en ruimer! Een mooie houten vloer creëert net wat meer sfeer en contrast. Is een houten vloer te prijzig, dan is laminaat of parket zeker het overwegen waard.

Leestip: Vloer kiezen? Hier moet je aan denken!
Witte woonkamer

Meubels in een witte woonkamer

Ga je meubels uitkiezen voor jouw witte woonkamer, dan kan je eigenlijk onwijs veel kanten op. Een witte woonkamer met alleen maar witte meubels is een gewaagde keuze, maar kan heel mooi en uniek uitpakken. Zeker witte meubels met glans geven een chique sfeer in een witte woonkamer

Is dit niet helemaal jouw ding? Kies dan voor meubels met kleur of een kleur gecombineerd met wit. Dit zorgt voor meer contrast in een witte woonkamer dan alleen witte meubels. Denk aan wit in combinatie met beige, grijs of warme houtkleuren. Ook een zwart-wit interieur is heel tof! 

Natuurlijk is het belangrijk dat jij kiest voor meubels waar jij je goed bij voelt. Wit, zwart, beige of een heel vrolijke kleur, maakt niet uit! Het is jouw witte woonkamer en je moet hem vooral inrichten zoals jij het wilt. 
Witte woonkamer

Witte woonkamer gezellig maken

Een witte woonkamer kan een beetje ‘te wit’ en steriel overkomen. Er zijn verschillende manieren waarop je jouw witte woonkamer wat gezelliger kunt maken. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje zodat jouw witte woonkamer een gezellige sfeer heeft! 

1. Combineer verschillende materialen

Door materialen en stoffen met elkaar te combineren blijft jouw witte woonkamer spannend en speels. Denk aan een leren bank met kussentjes van wol, een bijzettafeltje van plastic, hout of metaal en andere meubels gemaakt van materialen als rotan, leer en koper. Dit zijn materialen die een warme uitstraling hebben, wat een witte woonkamer soms kan missen. Hierdoor creëer je een gezellige sfeer. 

2. Voeg kleur toe

Zoals we zeiden, kun je een witte woonkamer inrichten met alleen witte meubels, maar soms helpt het toevoegen van kleur voor net wat meer sfeer. Bedenk goed met welke kleur je te werk wilt gaan. Wil je een zwart-wit interieur, of wil je een accentkleur laten terugkomen? Dit kun je doen met bijvoorbeeld kussentjes, kleden, kaarsen en andere tierelantijntjes. Ook pastelkleuren passen goed bij een witte woonkamer, en zorgen voor een prettige en zachte sfeer. Eigenlijk kan je met elke kleur te werk gaan, aangezien geen enkele kleur vloekt met wit. Easy! 

3. Planten, bloemen en natuurlijke materialen

Hier en daar wat plantjes kunnen eigenlijk niet missen in het interieur, ook niet in een witte woonkamer. Ze zorgen voor contrast, creëren sfeer en dragen zelfs vele voordelen met zich mee! Planten en bloemen voegen dan ook net wat meer kleur toe en zorgen voor een levendige witte woonkamer. Ook andere natuurlijke materialen zoals bamboe en hout zorgen voor warmte en gezelligheid. 

4. Wanddecoratie passend in een witte woonkamer

Last but not least, wanddecoratie. Een witte woonkamer kun je echt prachtig decoreren met wanddecoratie! Zachte kleuren zoals onze abstracte kunst, of zwart wit fotografie in onze fotografie collectie en nog zoveel meer. Kunst geeft een witte woonkamer karakter en is simpelweg onmisbaar. 

Interessant voor jou: Een groot zwart wit schilderij - perfect voor elke woning!

Ben jij klaar om jouw witte woonkamer te creëren? 

Wij hopen dat je voldoende inspiratie hebt opgedaan en aan de slag kan met behulp van onze tips. Creëer een prachtige witte woonkamer zoals jij het wilt, de mogelijkheden zijn eindeloos! Nog op zoek naar unieke decoraties voor in jouw witte woonkamer? Ontdek onze collecties

Ruimtes