Wasruimte inrichten

In deze blog bespreken wij 5 tips om jouw wasruimte efficiënt in te delen zodat niet alles meer rondslingerd in jouw woning. Daarnaast geven wij ook een aantal tips om van deze ruimte ook een leuke en gezellige omgeving te maken. Lees snel verder!

Tip 1: Deel jouw ruimte slim in

Of je nu een grote wasruimte in een kamer hebt of een kleine wasruimte ergens in een hoekje is verstopt. Het is belangrijk om deze goed in te delen zodat je efficiënt gebruik maakt van de ruimte. Denk hierbij vooral aan meubels met veel opbergruimte. Zorg voor een meubel waar je gemakkelijk je was op kan vouwen, een wasmand waar de vuile en schone was in kan worden gestopt. En maak een ruimte waar de strijkijzer gemakkelijk uit het zicht kan staan. Ook een kastje waar alle wasmiddelen verborgen staan, laat de ruimte opgeruimd ogen.
Wasruimte inrichten

Tip 2: Wasruimte inrichten met genoeg opbergruimte

We hebben al besproken dat je de juiste meubels voor opbergruimte nodig hebt, maar in die meubels zijn verschillende bakjes en lades handig om alles te sorteren. Denk bijvoorbeeld aan de wasruimte inrichten met opvouwbare manden van de Ikea, zo kun je alles makkelijk wegwerken.
Wasruimte inrichten

Tip 3: Staat jouw wasmachine waterpas?

Door jouw wasmachine en droger waterpas te zetten zal je een hoop geluidsoverlast voorkomen. Door de onstabiele ondergrond kan het namelijk gaan trillen. Wanneer de wasmachine waterpas staat kun je dit voorkomen!
Wasruimte inrichten

Tip 4: Jouw was laten drogen

Bedenk van tevoren goed dat je de ruimte nodig hebt om jouw was te laten drogen. Wellicht is een wasrek voor aan de deur wel een ideale oplossing voor jou als je weinig ruimte hebt. Als je veel ruimte hebt zorg dan voor een groot wasrek waar alles tegelijk opgehangen kan worden.
Wasruimte inrichten

Tip 5: Wasruimte inrichten met accessoires

Als laatste is het uiterlijk van jouw wasruimte ook belangrijk omdat je zelf best een tijd besteed in deze ruimte. Maak het uiterlijk van jouw wasruimte mooi met rieten manden, rotan lampen en witte meubels. Of als jij meer houdt van een donkere stijl maak dan gebruik van zwarte meubels en rieten en rotan accessoires. Naast opbergaccessoires is wanddecoratie ook een leuke aanvulling in jouw wasruimte. Bekijk bijvoorbeeld onze typografie collectie met herkenbare citaten en quotes.
Wasruimte inrichten

Checklist wasruimte inrichten:

✓ Natuurlijk de wasmachine en droger

✓ Meubels met veel opbergruimte

✓ Wasmand voor de vuile was

✓ Wasmand voor de schone was

✓ Droogrek

✓ Een plankje/ kastje voor alle wasmiddelen en wasverzachters

✓ Een strijkplank

✓ Opbergmanden voor schone was

✓ Wanddecoratie voor een gezellige ruimte

Wasruimte inrichten

Wasruimte inrichten met deze tips is een makkie!

Met bovenstaande tips kun jij meteen aan de slag om jouw wasruimte opnieuw in te richten. Heb jij leuke wanddecoratie gevonden en opgehangen in jouw wasruimte? Wij kunnen niet wachten om dit terug te zien!

Ruimtes