keuken schilderij

Plexiglas wordt al op erg veel manieren gebruikt. Zo kun je het onder andere terugvinden in aquaria, bushokjes, basketborden, geluidswallen en nog veel meer! Maar naast dit is plexiglas ook een ideaal materiaal om als keuken schilderij op te hangen. De glanzende prints hangen in elke ruimte fantastisch, maar wist je al dat plexiglas uitermate geschikt is als wandversiering in de keuken? Hier zijn verschillende redenen voor en die zetten wij voor jou op een rijtje!

Heerlijk dineren met plexiglas aan de muur

De keuken is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt als het gaat om wanddecoratie voor in huis. Toch is dit een plek waar je juist met plexiglas schilderijen een fantastische sfeer kunt creëren! De keuken is toch een plek waar je veel tijd in doorbrengt: zowel om te eten als om er heerlijke gerechten voor te bereiden. Het zou toch eigenlijk niet meer dan normaal moeten zijn om deze ruimte zo inspirerend mogelijk in te richten. Wij helpen je graag om het mooiste keuken schilderij te krijgen.

Prints om je vingers bij af te likken

Eén van de trends van tegenwoordig is natuurlijk het maken van kiekjes van prachtige (zelfgemaakte) gerechten. Dit is natuurlijk een mooie kans om een gepersonaliseerde print van te maken.

Liever geen persoonlijke foto? Geen probleem, Walljar heeft een uitgebreide food collectie waar je een leuke keuken schilderij kan vinden. Van afbeeldingen van fruit die jouw keuken een gezonde look geven tot moderne en inspirerende Line Art kunst. Met plexiglas kun je deze foto’s bij jou in de keuken hangen en maak jij van de vaak grijze keuken een inspirerende ruimte. Kijk nu in onze food collectie!

Keuken wanddecoratie

Waarom plexiglas als keuken schilderij?

Nu zijn er natuurlijk verschillende materiaalopties voor de prints die je als  keuken schilderij kunt ophangen. Wij geloven echter dat een foto op plexiglas echt de beste optie is voor in de keuken en wel om de volgende redenen!

De keuken is vaak een plek waar veel licht binnenkomt en dit kan effect hebben op de wanddecoratie die je hebt hangen. Waar licht bij andere materialen er vaak voor zorgt dat de kleuren van de prints vervagen, heeft plexiglas hier geen last van. Hierdoor kun je lang van het werk genieten!

Plexiglas is makkelijk schoon te maken. Alles wat zich in de keuken bevindt, loopt het risico om vies te worden. Bij het koken vliegt er altijd wat vet of ander eten door de keuken wat je liever niet op je print wil hebben! Daarom is het zonde wanneer je in de keuken een schilderij ophangt dat haast niet schoon te krijgen is.

Plexiglas schoonmaken? Dit kan super easy!

Plexiglas is daarentegen super easy om schoon te krijgen door het glanslaagje dat het heeft. Volg onderstaande tips op en de meest hardnekkige vetvlekken zijn zo te verwijderen!

  1. Stofdoek: Met een katoenen stofdoek ontdoe jij het werk eenvoudig van stof en licht vuil.
  2. Vochtige doek: Viezigheid kan makkelijk verwijderd worden met een vochtige doek. Pas echter wel op dat je met een microvezel doek krassen kan veroorzaken. Vermijd hoe dan ook te veel druk op het werk.
  3. Schoonmaakmiddel: Voor plexiglas kun je een speciale glasreiniger aanschaffen. Een neutraal schoonmaakmiddel werkt echter net zo goed!
  4. Handschoenen: Wanneer je het werk aan het schoonmaken bent, draag dan handschoenen. Zo laat je geen vingerafdrukken achter!
  5. Reinigingsmateriaal: Gebruik geen ruwe reinigingsmaterialen of schurende schoonmaakmiddelen. De kans is groot dat deze voor kleine scheurtjes in het werk zorgen. Gebruik liever een neutrale katoenen schoonmaakdoek.
  6. Gebruik geen alcohol, benzine of ethanol. Deze beschadigen het plexiglas. Een neutraal schoonmaakmiddel is perfect!

Overtuigd van jouw keuken schilderij?

Bekijk dan nu de food collectie en kies jouw favoriete keuken schilderij uit!

Ruimtes