Tuinschilderijen

Langzaam maar zeker komen we steeds dichterbij de zomer. Kan je weer heerlijk bakken in de zon, relaxen in de loungeset, wijntjes achterover tikken of spelletjes spelen in de tuin. De tuin is een topplek om je tijd door te brengen wanneer de zon haar warme stralen laat zien en daarom moet het er ook gezellig zijn. Een boom hier, een bloemetje daar, nog een ligbed erbij en niet te vergeten... tuinschilderijen!

Natuurlijk moet je met het een en ander rekening houden als je de tuin wat gezelliger wilt maken met tuinschilderijen. Wij helpen je daar graag bij. Van de juiste materialen tot aan inspiratie, na het lezen van deze blog ben je al een eind op weg! 

Het juiste materiaal voor in jouw tuin

Als je een schilderij ophangt in de tuin dan is het de bedoeling dat hij daar voor een langere tijd gaat hangen. Gezien het feit dat we in Nederland wonen weet je nooit wat voor weer je kunt verwachten, wat betekent dat je schilderij tegen wind, regen, hittegolven, sneeuwbuien, hagel en storm moet kunnen, het hele jaar door. Kies dus voor de juiste materialen! 

Canvas als tuinschilderijen

Canvas heeft een stugge en sterke textuur, traditioneel gemaakt uit hennepvezels. Het canvas bij Walljar is vochtbestendig en past daarom ook goed in de tuin! Wij adviseren wel om een speciale coating aan te brengen zodat het alle weersomstandigheden probleemloos doorstaat. Mocht je interesse hebben in de coating, communiceer het naar ons! Canvas kan er echter niet goed tegen om een lange tijd in de zon te hangen. Het is daarom beter om het canvas in de schaduw te hangen of onder een dakje. 

Canvas is een prima optie om als tuinschilderijen op te hangen. Wil je meer te weten komen over het canvas dat wij verkopen? Kijk dan hier voor meer info!

Plexiglas als tuinschilderijen

Plexiglas is een transparante heldere plaat, gemaakt van kunststof. Omdat de prints direct op de achterkant van het kunststof worden gedrukt, ontstaat er een gladde en glanzende laag wat geweldig oogt. Plexiglas kan goed tegen water, waardoor het perfect in de tuin past of aan de wand van je balkonnetje! 

Ben je opzoek naar tuinschilderijen van hoge kwaliteit dan is plexiglas een goede optie. Meer weten over plexiglas? Kijk dan even hier!

Tuinschilderijen inspiratie nodig?  

Als je aan de tuin denkt, denk je waarschijnlijk aan groen, bloemen, vlinders... Een botanische tuin geeft je simpelweg een geweldig gevoel wanneer je hier je tijd doorbrengt. Dit gevoel kun je versterken met botanische tuinschilderijen!

Waarschijnlijk droom je het liefst weg naar een prachtige vakantieplek wanneer je die heerlijke zonnestralen opvangt in je tuin. Tuinschilderijen met landschappen passen daarom perfect in de tuin en geven jou een echte vakantiegevoel! 

Daarnaast is het personaliseren van tuinschilderijen een geweldige optie. Neem bijvoorbeeld een leuke familiefoto of een ander gaaf kiekje die je hebt geschoten en laat deze drukken op jouw gewenste materiaal. Je kunt er hier meer over te weten komen! 

Bekijk vooral ook even onze andere collecties om te kijken wat echt bij jou past. 

Delen? 

Ken je iemand die ook wat decoratie en tuinschilderijen kan gebruiken? Deel het met ze! 

Ruimtes