Tuin afschermen

Privacy in de tuin is een luxe waar velen van ons graag wat meer van willen hebben. Er zijn veel manieren om deze privacy te creëren, en het kan worden gedaan door het arrangeren van meubilair of tactisch laten groeien van planten. De tuin afschermen zal jouw buitenruimte aangenamer maken voor jou en het gezin. Hier zijn enkele tips over hoe je meer privacy in jouw tuin kunt krijgen:

Tuin afschermen met planten

Je kunt jouw tuin afschermen door een natuurlijke afscheiding te maken tussen jouw eigen tuin en de tuin van de buren. Zo kun je planten op een bepaalde manier neer te zetten of laten groeien. Hieronder een aantal tips:

1) Schik de planten zo dat ze een boog vormen over een looppad, waardoor een natuurlijke tunnel ontstaat. Zo creëer je gelijk meer schaduw in je tuin. Een win-win situatie dus. 

2) Plaats planten zoals klimop in de buurt van ramen of deuren om het uitzicht te blokkeren. Naast dat een klimop het uitzicht goed blokkeert, is het ook een leuke toevoeging op een saai uitziende schutting. 

3) Plant hoge bomen die naar boven groeien in plaats van naar buiten. Afhankelijk van de grootte van jouw tuin kun je één of meerdere hoge bomen planten. Fruitbomen, notenbomen en leibomen zijn hier ideaal voor!

4) Werk met planten van verschillende groottes. Zet de grote struiken op de rand van de tuin en plaats hier wat kleinere planten tussen om de lege ruimtes op te vullen. 
Tuin afschermen

Tuin afschermen met meubels 

Meer privacy in de tuin zal jouw buitenruimte aangenamer maken. Meer privacy in de tuin kan worden bereikt door meubels te plaatsen. Met de volgende tips zal jouw tuin afschermen een stuk makkelijker worden:

1) Plaats de meubels in een vierkant of rechthoek. Zo voelt de ruimte meer omsloten en privé. Daarnaast kun je zo gemakkelijk een gezellig hoekje in de tuin creëren. 

2) Plaats zware voorwerpen aan één kant van jouw tuin, zoals een hangmat. De andere kant kan open zijn voor het uitzicht, maar toch wat privacy bieden met planten. 

3) Plaats een grote parasol in de tuin. De parasol zal vooral het uitzicht van de hoge gebouwen die in jouw tuin kunnen kijken afschermen. Daarnaast heb je zo extra schaduw in de tuin, wat mooi meegenomen is.

4) Tuin afschermen door het plaatsen van een overkappingen, tuinschermen of hekken. Wat fijn is aan deze opties is dat je er niet veel onderhoud aan hebt!

Ook leuk voor jou: wanddecoratie voor in de tuin.
Tuin afschermen

Tuin afschermen: ga aan de slag om meer privacy te krijgen!

Dus ga jij voor de natuurlijke oplossing en plant je wat extra bomen of planten? Of ga je toch voor de meubilaire afscheiding of misschien een combinatie ervan? Welke oplossing je ook zal kiezen, het zal je in ieder geval wat meer privacy bieden voor jou en het gezin!

RuimtesTips & tricks