Badkamer tips: tover jouw badkamer om tot een fijne plek! - Walljar

De badkamer is een belangrijke ruimte in huis. Het is een plek waar je veel tijd doorbrengt en de ruimte waar je de dag begint en eindigt. Het is mooi als je badkamer bij de rest van het huis past en een rustige uitstraling heeft. De ruimte in de badkamer is vaak beperkt en daarom is het belangrijk de ruimte goed te benutten. Dit brengt ons gelijk bij de badkamer tips!

Creëer een Oase van rust in de badkamer met de volgende makkelijke tips.

#1 Plaats niet te veel accessoires in de badkamer 

Doordat er vaak een beperkte ruimte in de badkamer is en je de badkamer clean wilt houden en laten ogen, is het belangrijk niet te veel accessoires en tierlantijnen te gebruiken. Daarbij is het fijn als de badkamer goed kan worden schoongemaakt en te veel accessoires staan hierbij vaak in de weg.

#2 Lichte tinten laten de badkamer optisch groter ogen

Lichte tinten zorgen voor een optisch ruimere badkamer. Deze tinten stralen rust uit en zorgen ze voor een relaxte badkamer. Daarnaast zorgen lichte kleuren psychisch voor een schoon gevoel. 

#3 Badkamer tips: plantjes aan de wand

Planten zie je veel terugkomen in de badkamer! Tuurlijk is het erg gezellig je badkamer aan te kleden met planten, zeker wanneer je hier de ruimte voor hebt is dat een leuke optie! Heb je wat minder ruimte of houd je niet van planten? Walljar biedt een breed assortiment aan wanddecoratie, geschikt voor in de badkamer! Ontdek nu de plantencollectie van Walljar!

Wanddecoratie kan veel voor een ruimte doen. Er zijn verschillende soorten formaten passend in verschillende ruimtes. Op een wand in de badkamer is het leuk om gebruik te maken van meerdere prints en zo een fotowand te creëren. De prints van Walljar kunnen op plexiglas worden gedrukt, daardoor worden ze niet lelijk door het vocht in de badkamer en zijn ze goed schoon te houden! Badkamer wanddecoratie

#4 Het perfecte licht in de badkamer

Licht is een heel belangrijk element in ruimtes, het is een basispunt die heel veel voor je badkamer kan doen. In de badkamer is het fijn als je goed licht hebt voor bijvoorbeeld: het opdoen van je make-up, het epileren van je wenkbrauwen en het scheren van je benen.

Daarnaast kan het sfeerlicht in de
badkamer natuurlijk niet ontbreken, voor als je bijvoorbeeld: lekker relaxed in bad gaat voor een romantisch momentje met je partner, of even tot jezelf wil komen met een maskertje op je gezicht. Daarom raden wij aan verschillende verlichting in de badkamer te monteren. Zo kun je een feller licht (LED-licht) boven de spiegel plaatsen en een hoofdlamp (die een dimstand heeft) aan het plafond. Voor een divers effect kun je spotjes aan het plafond plaatsen, zodat je deze verschillende kanten op kan draaien..

#5 Tegel maar raak!

Tegels geven jouw badkamer een bepaald karakter. Ga je voor een robuuste steen? Dan oogt jouw badkamer stoerder en rauwer. Of ga je voor een klein gekleurd steentje? Dan krijg je meer een speels effect! Tegels zijn er in veel soorten en maten. Het is hierin belangrijk dat je kiest wat jij mooi vindt. Ook is het handig tegels te kiezen die tijdloos zijn, aangezien je het dan niet gauw zat wordt nadat je er een tijdje tegenaan hebt gekeken.

#6 Spiegeltje, spiegeltje aan de wand!

Spiegels kunnen natuurlijk niet ontbreken in jouw badkamer. Naast dat het fijn is genoeg verschillende spiegels te hebben om goed in te kijken, maken spiegels je badkamer optisch groter en verspreidt het licht makkelijker.

Hang bijvoorbeeld twee spiegels of een grote spiegel boven de wastafels. Ook spiegels heb je er in veel verschillende soorten en maten. Kies wat jij mooi vindt en hierbij ook aan te raden: iets dat tijdloos is!Badkamer wanddecoratie

#7 Kleuren en contrast

Wanneer je gebruik maakt van 1 kleur raak je verveelt en raak je snel uitgekeken op je badkamer. Daarom is het belangrijk gebruik te maken van minimaal 2 à 3 kleuren. Op deze manier kan je contrast creëren en wat meer karakter geven aan je badkamer.

Bij kleuren hoef je natuurlijk niet gelijk te denken aan hele aanwezige of felle kleuren. Dit kunnen ook subtiele kleuren zijn, die net dat beetje extra geven. Wat je bijvoorbeeld zou kunnen doen in een neutrale
 badkamer, is de accessoires (zoals een zeeppompje) een kleurtje geven, of de kleur terug laten komen in de wanddecoratie

Wat je ook kunt doen is gebruik maken van materialen in verschillende kleuren. Combineer bijvoorbeeld donkergrijze kastjes met een wit stenen blad zoals in de afbeelding hierboven.

#8 Kleine badkamer tips

Wanneer jouw badkamer niet zo groot is, zijn onderstaande badkamer tips belangrijk.

  • Maak gebruik van lichte tinten (zie tip 1).
  • Maak gebruik van spiegels (zie tip 6).
  • Maak gebruik van veel glas (in plaats van dichte wanden, bijvoorbeeld bij de douche).
  • Maak gebruik van 1 opbergmeubel met veel vakken of lades (maak een slimme indeling) voor een strak effect.
  • Laat het bad lekker weg en kies voor een douche.

Check de wanddecoratie van Walljar!

Wij hopen dat je wat aan de bovenstaande badkamer tips hebt gehad en jouw badkamer helemaal kunt afmaken! Bekijk hier diverse wanddecoratie van Walljar, geschikt voor in de badkamer!

Ruimtes