Stedenprints Rotterdam: Rotterdam Centraal

Maak jouw lege muren weer inspirerend! Onze Wanddecoratie Canvas en Plexiglas Prints geeft jouw (thuis)kantoor, slaapkamer of woonkamer weer kleur. De canvas kunst van Walljar zorgt voor een goede sfeer in iedere omgeving!

Rotterdam centraal station

‘’Rotterdam Centraal’’ Rotterdam wanddecoratie - Walljar

 

Station Rotterdam Centraal is het centraal station van Rotterdam. Rotterdam centraal behoort tot een van de drukste stations van Nederland. Het station wordt ook wel de internationale toegangspoort van Rotterdam genoemd. Er passeren dagelijks gemiddeld zo’n 170.000 reizigers. Met het schilderij van Rotterdam Centraal aan de muur kun je genieten van één van de architectuuriconen van Rotterdam. Laat zien dat jij Rotterdam waardeert met een prachtige foto van Station Rotterdam centraal aan de muur.

Historie van Rotterdam Centraal

Het eerste Rotterdam Centraal Station werd op 21 mei 1957 officieel geopend, het gebouw was ontworpen door de architect Sybold van Ravesteyn. Het station verving het station Delftse Poort dat tijdens het bombardement op Rotterdam beschadigd was. In 2007 werd dit station gesloten om plaats te maken voor nieuwbouw. In maart 2014 werd het nieuwe stationsgebouw officieel geopend door Koning Willem-Alexander.

De eerste metrolijn in Nederland werd op 9 februari 1968 geopend op Rotterdam CS door prinses Beatrix. Hierdoor kreeg het centraal station een metroverbinding met Rotterdam-Zuid. Het eerste metrostation had één eilandperron met twee sporen. In september 2009 werd er een nieuwer en ruimer metrostation opgezet. Het oude metrostation werd gesloopt, waarvoor het nieuwe station in de plaats kwam. Het nieuwe station heeft twee eilandperrons met drie sporen.

Architectuur van Rotterdam Centraal

Het nieuwe stationsgebouw is opgeleverd door Team CS, een samenwerkingsverband tussen MVSA Meyer en Van Schooten Architecten, Benthem Crouwel en West 8. Het ontwerpteam heeft het station zo ontworpen dat de overkapping over de sporen heen valt, zodat de reizigers op de perrons droog en comfortabel op hun trein kunnen wachten. Het dak boven de perrons is gedeeltelijk bedekt met zonnepanelen. Door de grote glasvakken in de perrons schijnt het daglicht, dit bereikt zelfs de reizigerstunnel onder de sporen. De onderdoorgang is verbreed om ruimte te maken voor winkels en restaurants en vormt één geheel met de stationshal. De noordzijde van het station heeft een bescheiden vormgeving. De centrumzijde is wat dit station zo iconisch maakt. De grote afmetingen van de hal en de afwerking met hout en rood natuursteen geven het station een uitstraling van hoog kwaliteit. De punt van het iconische dak, geheel bekleed met roestvrijstaal, wijst naar het hart van Rotterdam.

In het nieuwe stationsgebouw zijn nog een aantal historische elementen te vinden van het oude stationsgebouw. De originele klok op de voorgevel van het station, de (in led-verlichting) letters Centraal Station, en de twee granieten sculpturen op perron 1, ook wel de ‘speculaasjes’ genoemd. Deze elementen zijn nog afkomstig van de architect Sybold van Ravesteyn.

De reden van de bouw van het nieuwe station was de gebrek aan capaciteit van het oude stationsgebied. Er kwamen ongeveer 110.000 reizigers per dag op het station. Door de komst van de hogesnelheidstrein en Randstadrail werd er een toename in reizigers verwacht, de verwachting is dat er in 2025 wel 323.000 reizigers per dag zullen zijn op het station Rotterdam Centraal.

Voorzieningen in Rotterdam Centraal

Bij een van de drukste stations van Nederland horen natuurlijk ook een aantal voorzieningen waar mensen gebruik van kunnen maken. Hieronder een aantal voorzieningen die op het station te vinden zijn:

• Winkelgelegenheden zoals: AH to go, Hema, La Place, Dudok, Starbucks, Bruna, Etos etc.
• Een servicewinkel van de NS en RET
• Aan de zuidzijde een fietsenstalling met 5000 plaatsen
• Zowel aan de Noord en Zuid zijde taxistandplaatsen
• Een ‘’Stationshuiskamer’’
• Bagagekluizen
• Geldautomaten
• Toiletten


Specificaties van de prints

Het design van Rotterdam Centraal is te verkrijgen in verschillende kleuren onder andere in het blauw, grijs, groen, oranje en rood. Je kunt kiezen uit het materiaal canvas of plexiglas, deze materialen zijn er in verschillende maten te verkrijgen:

• Canvas
30 x 45 cm, 40 x 60 cm, 60 x 90 cm, 75 x 100 cm, 80 x 120 cm. 120 x 180 cm.

  • Plexiglas
    30 x 45 cm, 40 x 60 cm, 60 x 90 cm, 75 x 100 cm, 80 x 120 cm, 120 x 180 cm, 150 x 225 cm.

    De prints worden gedrukt in Nederland volgens de hoogste kwaliteitsnormen. We werken met partners die kwaliteit als zeer hoog standaard hebben staan. Ze gebruiken de beste apparatuur zodat ze de mooiste producten kunnen produceren.

Inspiratie

Ben jij op zoek naar muurdecoratie voor je (thuis) kantoor, slaapkamer of woonkamer? Het ontwerp Rotterdam Centraal is niet alleen in het echt indrukwekkend maar ook zeker als schilderij aan de muur. Zou jij graag dit kunstwerk aan de muren hebben hangen dan kun je de print Rotterdam Centraal online kopen. Lees ook meer over Rotterdam of bekijk onze Rotterdam collectie.

Voor meer wand inspiratie volg ons dan op Instagram, Facebook, LinkedIn of Pinterest!

Stedenprints rotterdam