Stedenprints Rotterdam: Euromast

Maak jouw lege muren weer inspirerend! Onze Wanddecoratie Canvas en Plexiglas Prints geeft jouw (thuis)kantoor, slaapkamer of woonkamer weer kleur. De canvas kunst van Walljar zorgt voor een goede sfeer in iedere omgeving!

De Euromast in Rotterdam

‘’Euromast’’ Rotterdam wanddecoratie - Walljar

 

De Euromast is een toren in de Nederlandse stad Rotterdam. Met 185 meter is het al 60 jaar dé hoogste toren van Nederland die open is voor publiek. In de Euromast is er de gelegenheid om te eten, te overnachten en om te abseilen van de toren. Met het schilderij van de Euromast aan de muur kun je genieten van één van de meest herkenbare gebouwen in de skyline van Rotterdam. Laat zien dat jij Rotterdam waardeert met een prachtige foto van de Euromast aan de muur.

Historie van de Euromast

Dit iconische gebouw is op 25 maart 1960 geopend ter gelegenheid van de Floriade, een bloemen- en tuinbouwtentoonstelling die werd gehouden in het park naast de Euromast. Het is ontworpen door de architect H.A. Maaskant en aannemer J.P. van Eesteren. De toren moest een scheepsmast voorstellen met een brug en een kraaiennest. De toren kreeg op een hoogte van 32 meter een replica van een scheepsbrug. In het kraaiennest (op 100 meter hoogte) bevindt zich een restaurant. In 2004 werd de Euromast in een nieuw jasje gestoken, dankzij Hotel New York Groep veranderde alles behalve het uitzicht. Het restaurant kreeg een nieuw interieur, en werd hierdoor een uniek restaurant op een unieke locatie in Rotterdam. In de eerste tien jaar kwamen er al meer dan 6 miljoen bezoekers naar de Euromast om te genieten van het uitzicht, bij helder weer is er een zicht tot wel 30 kilometer ver.

De uitzichttoren genaamd Euromast komt voort uit het woord: ‘Euro’, omdat Rotterdam in het hart van het Euromarktgebied ligt en ‘mast’, omdat niet alleen Nederlanders weten wat dat is, maar de landen Engeland, Duitsland, Zweden, Noorwegen en Denemarken schrijven ook mast.

Space Tower

In de jaren zestig was de Euromast met 100 meter hoogte (exclusief vlaggenmast van 15 meter hoog) het hoogste gebouw van Rotterdam. Dit was toentertijd genoeg om boven de skyline van de Maasstad uit te torenen. Maar Rotterdams trots werd links en rechts ingehaald door andere gebouwen. In 1970 sloeg de Euromast terug. Met het plaatsen van de Space Tower kwam er vijfentachtig meter bij. De Euromast was daarmee weer het hoogste gebouw van Rotterdam.

Architectuur van de Euromast

De Euromast is onderdeel van de World Federations of Great Towers (WFGT), dit betekent dat de toren een van de 37 mooiste en hoogste torens van de wereld is. Een aantal andere torens die hieronder vallen zijn de Eiffeltoren, de Burj Khalifa en de Empire State Building. De Euromast heeft met 185 meter als hoogste gebouw van Nederland een aantal opvallende kenmerken:
• Een van beton gemaakte toren met een diameter van 9 meter (binnen).
• Een wanddikte van 30 cm.
• Een fundering bestaande uit 131 betonpalen, waarop een blok rust van 1.900.000 kilo hierdoor ligt het zwaartepunt onder de grond voor maximale stabiliteit.
• Een lift die met 4 meter per seconde omhoog gaat. (in 30 sec op 100 m)
• Het kraaiennest is een staalconstructie van 240.000 kilo.


Activiteiten in de Euromast

Naast de uitkijktoren en een restaurant, zijn er nog een aantal andere activiteiten die plaatsvinden in de Euromast. Zo kun je zalen afhuren voor feesten of vergaderingen. Je kunt trouwen in de Euromast en er zijn twee exclusieve suites waar je kan overnachten. Hiernaast kan je in de ‘’De Euroscoop van een prachtig uitzicht genieten. De roterende panoramalift brengt je naar een hoogte van 185 meter. Er is de mogelijkheid om te abseilen vanaf de Euromast op 100 meter hoogte. Er is een speurtocht voor kinderen en een rondleiding voor volwassenen.

Specificaties van de prints

Het design van de Euromast is te verkrijgen in verschillende kleuren onder andere in het blauw, grijs, groen, oranje en rood. Je kunt kiezen uit het materiaal canvas of plexiglas, deze materialen zijn er in verschillende maten te verkrijgen:

• Canvas
30 x 45 cm, 40 x 60 cm, 60 x 90 cm, 75 x 100 cm, 80 x 120 cm, 120 x 180 cm.

  • Plexiglas
    30 x 45 cm, 40 x 60 cm, 60 x 90 cm, 75 x 100 cm, 80 x 120 cm, 120 x 180 cm, 150 x 225 cm.

    De prints worden gedrukt in Nederland volgens de hoogste kwaliteitsnormen. We werken met partners die kwaliteit als zeer hoog standaard hebben staan. Ze gebruiken de beste apparatuur zodat ze de mooiste producten kunnen produceren.

Inspiratie

Ben jij op zoek naar muurdecoratie voor je (thuis) kantoor, slaapkamer of woonkamer? Het ontwerp de Euromast is niet alleen in het echt indrukwekkend maar ook zeker als schilderij aan de muur. Zou jij graag dit kunstwerk aan de muren hebben hangen dan kun je de print de Euromast online kopen. Lees ook meer over Rotterdam of bekijk onze Rotterdam collectie.

Voor meer wand inspiratie volg ons dan op Instagram, Facebook, LinkedIn of Pinterest!


 

Stedenprints rotterdam