Stedenprints Rotterdam: De Rotterdam

Maak jouw lege muren weer inspirerend! Onze Wanddecoratie Canvas en Plexiglas Prints geeft jouw (thuis)kantoor, slaapkamer of woonkamer weer kleur. De canvas kunst van Walljar zorgt voor een goede sfeer in iedere omgeving!

 

‘’De Rotterdam’’ Rotterdam wanddecoratie - Walljar


De Rotterdam is een gebouw op de Wilhelmina pier in Rotterdam, het gebouw is bedoeld om te wonen, werken en ontspannen. In het gebouw is ruimte voor kantoren, een hotel en appartementen. Het gebouw heeft 44 verdiepingen, is +/- 149 meter hoog en heeft een totaaloppervlak van circa 160 000 m², waarmee dit een van de grootste gebouwen van Nederland is. De Rotterdam vormt het dichtst bebouwde stukje Nederland door het dagelijkse gebruik van zo’n 5000 mensen en een Floor Space Index van 32.

Wij zijn op het ontwerp van deze print gekomen omdat De Rotterdam een groot onderdeel is van de skyline van Rotterdam. Het gebouw maakt deel uit van de transformatie van de pier tot een woon/werkgebied. Met het schilderij van De Rotterdam aan de muur kun je van een van de prachtige gebouwen op de Rotterdamse skyline genieten. Laat zien dat jij Rotterdam waardeert met een prachtige foto van De Rotterdam aan de muur.

Historie van De Rotterdam

Het gebouw werd in 1997 ontworpen door het Office for Metropolitan Architecture van Rem Koolhaas. Ontwikkelaar bouwfonds MAB probeerde De Rotterdam te verhuren, maar dit liep moeizaam totdat in 2007 de gemeente Rotterdam interesse toonde. Ze hadden interesse om de gemeentelijke diensten in het gebouw onder te brengen. Het gebouw is opgeleverd op 15 november 2013.

Tussen 1873 en 1973 emigreerden tienduizenden Europeanen met de Holland Amerika-lijn (HAL) vanuit de Wilhelmina pier in Rotterdam naar Amerika. De naam van het gebouw verwijst dan ook naar het vlaggenschip van de HAL: De Rotterdam. Het gebouw maakt deel uit van de transformatie van de pier tot een woon/werkgebied.

Architectuur van De Rotterdam

De Rotterdam bestaat uit drie onderling verbonden torens op een gezamenlijk voetstuk van dertig meter hoog die zes etages omvat. De onderste twee lagen van het gebouw vormen een grotendeels een glazen rand. De drie torens aangeduid als West Tower, Mid Tower en East Tower, verspringen op circa 90 meter enkele meters in verschillende richtingen, wat goed is voor de windstabiliteit en ook nog eens terrassen oplevert. Het gebouw biedt de mogelijkheid van natuurlijk ventileren en vanuit de appartementen aan de westgevel zijn er balkons bereikbaar.

Functies van De Rotterdam

De Rotterdam is bedoeld om te wonen, te werken en te ontspannen. Het grootste deel is bestemd voor gebruik als kantoorruimte en als woontoren. Hieronder zijn de verschillende functies van het gebouw opgesomd:
• 240 appartementen
• 72.000 m2 aan kantoren, conferentieruimten
• 670 parkeerplaatsen
• 285 kamers beschikbaar voor het Nhow hotel
• 1500 m2 beschikbaar voor cafés en restaurants
• 2.500 m2 aan fitnessmogelijkheden
• 5000 m2 is gereserveerd voor winkels

De verschillende functies zijn in blokken gegroepeerd, maar ontmoeten elkaar op verschillende plaatsen in het gebouw. ´´Het idee was om een verticale stad te creëren´´ - architectenbureau OMA

Specificaties van de prints

Het design van De Rotterdam is te verkrijgen in verschillende kleuren onder andere in het blauw, grijs, groen, oranje en rood. Je kunt kiezen uit het materiaal canvas of plexiglas, deze materialen zijn er in verschillende maten te verkrijgen:

• Canvas
30 x 45 cm, 40 x 60 cm, 60 x 90 cm, 75 x 100 cm, 80 x 120 cm, 120 x 180 cm.

  • Plexiglas
    30 x 45 cm, 40 x 60 cm, 60 x 90 cm, 75 x 100 cm, 80 x 120 cm, 120 x 180 cm, 150 x 225 cm.

    De prints worden gedrukt in Nederland volgens de hoogste kwaliteitsnormen. We werken met partners die kwaliteit als zeer hoog standaard hebben staan. Ze gebruiken de beste apparatuur zodat ze de mooiste producten kunnen produceren.

Inspiratie

Ben jij op zoek naar muurdecoratie voor je (thuis) kantoor, slaapkamer of woonkamer? Het ontwerp De Rotterdam is niet alleen in het echt indrukwekkend maar ook zeker als schilderij aan de muur. Zou jij graag dit kunstwerk aan de muren hebben hangen dan kun je de print De Rotterdam online kopen. Lees ook meer over Rotterdam of bekijk onze Rotterdam collectie.

Voor meer wand inspiratie volg ons dan op Instagram, Facebook, LinkedIn of Pinterest!

Stedenprints rotterdam