Stedenprints Rotterdam: De Erasmusbrug

Maak jouw lege muren weer inspirerend! Onze Wanddecoratie Canvas en Plexiglas Prints geeft jouw (thuis)kantoor, slaapkamer of woonkamer weer kleur. De canvas kunst van Walljar zorgt voor een goede sfeer in iedere omgeving!


‘’De Erasmusbrug’’ Rotterdam wanddecoratie - Walljar

 

In het centrum van Rotterdam vind je de bekendste brug van Nederland, de Erasmusbrug. De Erasmusbrug is de brug over de Nieuwe Maas in de haven van Rotterdam en is vernoemd naar de Nederlandse priester en humanist Erasmus. De brug verbindt de wijk Kop van Zuid met het centrum aan de noordzijde van de rivier. De brug staat ook wel bekend als ‘de zwaan’, door de vormen en lijnen van de constructie lijkt het net of er een zwaan op de Maas ligt te dobberen.

Wij zijn op het ontwerp van deze print gekomen omdat De Erasmusbrug hét icoon van de stad Rotterdam is. Met het schilderij van De Erasmusbrug aan de muur kun je genieten van één van de meest spectaculaire bruggen ter wereld. Laat zien dat jij Rotterdam waardeert met een prachtige foto van De Erasmusbrug aan de muur.

Historie van De Erasmusbrug

Om van Noord naar Zuid te komen en andersom moest je met de auto over het Noordereiland of door de Maastunnel. Hier moest verandering in komen, de door Ben van Berkel ontworpen Erasmusbrug moest hét verbindingspunt tussen de ‘Kop van Zuid’ en het centrum aan de noordzijde van de rivier worden. Op 4 september 1996 is de Erasmusbrug opgeleverd tijdens de officiële opening door Koningin Beatrix. De bouw van de brug heeft 165 miljoen gekost.

Na de afronding van de brug bleek dat het wegdek instabiel werd bij regen en vanaf windkracht 6. De regendruppels zorgden voor een verkeerd zijaanzicht van de tuien, hierdoor werd de brug gevoeliger door wind. Na uitgebreid onderzoek hebben ze dit kunnen oplossen door het aanbrengen van schokdempers.

Het contrast tussen Zuid en Noord

De Kop van Zuid is een buurt in Rotterdam wat vooral in de greep van hernieuwing is, maar hier beleef je ook het industriële verleden met de aanwezige gebouwen zoals Hotel New York. Wanneer je de brug over steekt naar Noord kom je terecht tussen elegante gebouwen maar ook in de historische buurt van Rotterdam. In de Veerhaven en Delfshaven beleef je de vooroorlogse sfeer van Rotterdam. De beste manier om dit te ontdekken is op de fiets, er fietsen dan ook ruim 12.000 fietsers per dag over de Erasmusbrug.

Architectuur van De Erasmusbrug

Buiten het feit dat de brug erg praktisch is, heeft het ook een erg interessante architectuur. Waaronder de grootste en zwaarste basculebrug in West-Europa. De Erasmusbrug ook wel ‘’De Zwaan’’ genoemd heeft een:
• Lengte van 802 m
• Breedte van 33,8 m
• 284 meter lange tuibrug.
• 139 meter hoge geknikte asymmetrische stalen pyloon.
• 89 meter lange basculebrug voor schepen die niet onder de tuibrug door kunnen.
• Een gewicht van 6800 ton

Activiteiten rondom De Erasmusbrug

De Erasmusbrug is natuurlijk een perfecte locatie voor evenementen. Rondom de iconische brug vinden onder meer de evenementen Red Bull Air Race Rotterdam en de Wereldhavendagen plaats. Tijdens dit maritieme evenement wordt aandacht geschonken aan de beroemde haven van Rotterdam. Rotterdam heeft de grootste haven van Europa. Ook is de brug sinds 1996 onderdeel van het parcours van de Marathon Rotterdam, deze ging voorheen over de Willemsbrug. Hiernaast maakte de brug ook deel uit van de route van de Tour de France in 2010.

Specificaties van de prints

Het design van De Erasmusbrug is te verkrijgen in verschillende kleuren onder andere in het blauw, grijs, groen, oranje en rood. Je kunt kiezen uit het materiaal canvas of plexiglas, deze materialen zijn er in verschillende maten te verkrijgen:

• Canvas
30 x 45 cm, 40 x 60 cm, 60 x 90 cm, 75 x 100 cm, 80 x 120 cm. 120 x 180 cm.

  • Plexiglas
    30 x 45 cm, 40 x 60 cm, 60 x 90 cm, 75 x 100 cm, 80 x 120 cm, 120 x 180 cm, 150 x 225 cm.

    De prints worden gedrukt in Nederland volgens de hoogste kwaliteitsnormen. We werken met partners die kwaliteit als zeer hoog standaard hebben staan. Ze gebruiken de beste apparatuur zodat ze de mooiste producten kunnen produceren.

Inspiratie

Ben jij op zoek naar muurdecoratie voor je (thuis) kantoor, slaapkamer of woonkamer? Het ontwerp de Erasmusbrug is niet alleen in het echt indrukwekkend maar ook zeker als schilderij aan de muur.  Zou jij graag dit kunstwerk aan de muren hebben hangen dan kun je de Erasmusbrug online kopen. Lees ook meer over Rotterdam of bekijk onze Rotterdam collectie.

Voor meer wand inspiratie volg ons dan op Instagram, Facebook, LinkedIn of Pinterest!

 


 

Stedenprints rotterdam