Stedenprints Rotterdam: De Kuip

Maak jouw lege muren weer inspirerend! Onze Wanddecoratie Canvas en Plexiglas Prints geeft jouw (thuis)kantoor, slaapkamer of woonkamer weer kleur. De canvas kunst van Walljar zorgt voor een goede sfeer in iedere omgeving!


‘’De Kuip’’ Rotterdam wanddecoratie - Walljar


Feyenoord is een Nederlandse profvoetbalclub uit Rotterdam, opgericht op 19 juli 1908. Het voetbalstadion: Stadion Feijenoord ofwel De Kuip genoemd ligt gelegen in Rotterdam-Zuid. Volgens vele het mooiste stadion van Nederland. De stadionclub staat erom bekend een club van het volk te zijn. De club is een van de drie traditionele topclubs in Nederland. De kuip is een stadion met voetbalhistorie waar de betaald voetbalorganisatie Feyenoord haar thuis wedstrijden speelt.

We zijn op het ontwerp van deze print gekomen door onze liefde voor Rotterdam. Hierbij hoort natuurlijk ook Feyenoord en De Kuip. Een leven met Feyenoord zit vol fantastische momenten. Deze momenten wil je natuurlijk nooit vergeten, met het schilderij van De Kuip aan de muur kun je van deze momenten blijven genieten. De Kuip is het stadion waar Feyenoord in het seizoen 2016/2017 landskampioen werd. Maar als echte Rotterdammer weet jij dit natuurlijk al! Laat zien dat jij Feyenoord support met een prachtige foto van De Kuip aan de muur.

Historie van De Kuip

De drijvende kracht achter de bouw van dit stadion was Feyenoordvoorzitter Leen van Zandvliet, naar wie tevens het aanliggende plein is vernoemd. Het stadion is ontworpen door de architect Leendert van der Vlugt waar na de bouw van het stadion werd begonnen in 1935 en de opening op 27 maart 1937 was. Voor deze officiële opening was de eerste wedstrijd in het Feijenoord stadion al gespeeld. Feyenoord tegen de Club Beerschot uit Antwerpen, waarbij Leen Vente het eerste doelpunt ooit in De Kuip scoorde. De Kuip is in 1994 gerenoveerd door het bedrijf Broekbakema om weer aan de kwaliteitseisen te voldoen.

Het Maasgebouw

Ook het Maasgebouw werd in 1994 geïntroduceerd. Het Maasgebouw staat vlak naast het stadion de Kuip en is met een luchtbrug met het stadion verbonden. Het bevat twee verdiepingen en is multifunctioneel met zeven grote zalen voor onder andere een grote receptie, een brasserie, een museum en kantoren. Roltrappen verbinden het Maasgebouw met de eerste ring van het stadion.

Architectuur van De Kuip

Het al meer dan 75 jaar oude stadion wordt door vele beschouwd als het mooiste stadion van Nederland door onder andere de architectuur van De Kuip. Hieronder zijn een aantal van die kenmerkende bouwstijlen van De Kuip beschreven:
• Een tweede tribune die als een vrijdragend balkon boven de eerste ring hangt, zonder steunpilaren in zicht.
• Een doorlopende, rondgaande tribune, de vorm van het stadion is gekromd zodat er als het ware een kring ontstaat.
• Het gebruik van staal en glas maakt het licht en luchtig.
• De trappen aan de buitenzijde zijn opvallend gemaakt, elk trappenhuis bestaat uit twee in elkaar gevlochten trappen.
• Het nieuwe dak volgt ook de rondgaande, kuipvormige lijnen. Het dak is ook vrijdragend met een lichtwand voor de zwevende indruk. Met het nieuwe dak is 85% van het stadion overdekt.
• Drie meter diepe grachten rondom het veld.

Niet alleen door de kenmerkende architectuur is De Kuip bekend maar ook door een goede staat van dienst voor wat betreft de grasmat. In 1936 werden er al hoge eisen gesteld aan de grasmat, het zand werd toentertijd uit Wassenaar gehaald en er werd speciaal gras geïmporteerd.

Activiteiten in De Kuip

Het stadion is niet alleen een voetbalstadion, met een capaciteit van 51.117 zitplaatsen biedt het stadion ook ruimte aan voor andere sportactiviteiten zoals, boks-, turn- en atletiekwedstrijden. In 1939 werden de Nederlandse atletiekkampioenschappen gehouden in de kuip. Naast sportactiviteiten worden er ook concerten gegeven in het voetbalstadion, concerten van onder andere Prince, The Rolling Stones en Michael Jackson maar ook de Nederlandse artiesten Marco Borsato en René Froger hebben in De Kuip opgetreden.

Specificaties van de prints

Het design van De Kuip is te verkrijgen in verschillende kleuren onder andere in het blauw, grijs, groen, oranje en rood. Je kunt kiezen uit het materiaal canvas of plexiglas, deze materialen zijn er in verschillende maten te verkrijgen:

• Canvas
30 x 45 cm, 40 x 60 cm, 60 x 90 cm, 75 x 100 cm, 80 x 120 cm, 120 x 180 cm.

  • Plexiglas
    30 x 45 cm, 40 x 60 cm, 60 x 90 cm, 75 x 100 cm, 80 x 120 cm, 120 x 180 cm, 150 x 225 cm.

    De prints worden gedrukt in Nederland volgens de hoogste kwaliteitsnormen. We werken met partners die kwaliteit als zeer hoog standaard hebben staan. Ze gebruiken de beste apparatuur zodat ze de mooiste producten kunnen produceren.

Inspiratie

Ben jij op zoek naar muurdecoratie voor je (thuis) kantoor, slaapkamer of woonkamer? Het Feyenoord stadion De Kuip is niet alleen in het echt sfeervol maar ook zeker als schilderij aan de muur. Zou jij graag dit kunstwerk aan de muren hebben hangen dan kun je De Kuip online kopen. Lees ook meer over Rotterdam of bekijk onze Rotterdam collectie.

Voor meer wand inspiratie volg ons dan op Instagram, Facebook, LinkedIn of Pinterest!

Stedenprints rotterdam