Schilderijen ophangen zonder boren

Wanneer je een poster, canvas of plexiglas design bij ons besteld, is het meest voor de hand liggende om deze aan de wand te hangen. Je kunt schilderijen echter ook een plekje in jouw huis geven zonder te boren! Wij geven in deze blog 6 tips voor het tentoonstellen van schilderijen ophangen zonder boren. 

#1 Op de grond

Je schilderij op de grond zetten in plaats van op de muur te hangen? Jazeker! Het klinkt misschien een beetje raar, maar het kan juist heel stijlvol zijn! Deze manier van stijlen werkt het best met grote schilderijen. Om te voorkomen dat het lijkt alsof je geen tijd hebt gehad je schilderij op te hangen en dus maar op de grond hebt geplaatst, kan je de plek met wat andere decoraties decoreren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wat planten. Gemakkelijk jouw schilderijen ophangen zonder boren! Schilderijen ophangen zonder boren

#2 Ophangen zonder boren: op een plank 

Het hebben van planken aan de wand is een musthave en geeft jouw huis echt karakter. Dit geldt niet alleen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer of badkamer hangt dit geweldig. Je kan er verschillende decoraties op neerzetten, zoals planten, kaarsjes, een klok en natuurlijk schilderijen!

Wanneer je nog geen plank aan de wand heb moet je deze eerst wel bevestigen en dit vereist dan toch wel wat boorwerk. Heb je wel al planken aan jouw wand, dan is dit een leuke manier om je wanddecoratie te exposeren: gemakkelijk jouw schilderijen ophangen zonder boren

#3 Op de vensterbank 

Heb jij een vensterbank thuis? Zo ja, wist je al dat dit een perfecte plek is voor je schilderijen? Een vensterbank, het plankje bij het raam, wordt vaak vergeten te decoreren. Zeker wanneer je een manier zoekt om jouw schilderijen te tentoonstellen zonder ze aan de wand op te hangen of in de muren te boren, is het decoreren van de vensterbank een echte go. Het is een plek waar veel licht naar binnen valt, dus plaats er een plantje naast en je kale vensterbank is zo omgetoverd in een cozy plekje!

#4 Op de verwarming

Veel mensen hebben nog een standaard ouderwetse verwarming thuis. Bijzonder zien ze er niet uit. Gelukkig valt dit gemakkelijk op te knappen: decoreer het! Zo kun je één of meerdere schilderijen plaatsen waardoor het al direct een andere look en feel heeft. Als het een beetje instabiel staat kun je er eerst een plankje op plaatsen. Een creatieve oplossing voor schilderijen ophangen zonder boren!

#5 Ophangen zonder boren: op een kast 

Een andere makkelijke manier om voor je wanddecoratie schilderijen ophangen zonder boren, is om het te plaatsen op een kast. Elk huis heeft meerdere kasten waarop je op een speelse manier je decoraties kan neerzetten. Maak gebruik van de ruimte op en rondom een kast en plaats verschillende schilderijen, van groot tot klein! 
Schilderijen ophangen zonder boren

#6 Plakstrips

Een schilderij ophangen zonder boren kan heel gemakkelijk met plakstrips. Deze zijn op veel plekken te verkrijgen en zijn niet zo duur! Plakstrips werken over het algemeen heel goed wil je je schilderij ophangen zonder boren, maar lees eerst wel goed de reviews. Je wilt natuurlijk niet dat je een mooie ingelijste poster koopt en dat deze vervolgens kapot valt omdat je verkeerde plakstrips hebt gekocht. 

Boren of ophangen zonder boren

Waar ga jij voor? Wat je ook kiest, er zijn genoeg mogelijkheden, met en zonder boren. Mocht je nog op zoek zijn naar leuke wanddecoratie, bekijk dan hier ons gehele assortiment! 

Tips & tricks