Scandinavische badkamer

De Scandinavische stijl heeft een strakke, minimalistische esthetiek die fris en modern is en steeds populairder wordt. De Scandinavische stijl behoort door hun eenvoud tot de mooiste stijlen voor de badkamer. Tover nu jouw badkamer om tot een echte Scandinavische badkamer met onderstaande tips!

Creëer een look book

Hoe richt je een Scandinavische badkamer in? Het eerste wat je kunt doen bij het inrichten van jouw unieke badkamer in Scandinavische stijl is dit: maak een look-book! Deze gids helpt je bij het kiezen van de tegels tot decoratie voor je nieuwe badkamer! Je kunt dit het beste op Pinterest doen door een board te maken en alles pinnen wat jij mooi vindt.
Scandinavische badkamer

Gebruik natuurlijke materialen in een Scandinavische badkamer 

De Scandinavische badkamer staat bekend om de heldere witte kleuren, minimalistische details en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen. Scandinavische meubels zijn meestal eenvoudig met strakke lijnen, wat goed werkt in een badkamer. Scandinavische badkamers hebben neutrale kleuren zoals beige, wit of lichtgrijs. Dit interieur maakt gebruik van veel glas om meer licht in de ruimte te laten waardoor het ruim en helder aanvoelt!

Scandinavische badkamer meubels 

Als je eenmaal hebt besloten welke kenmerken het beste staan in jouw Scandinavische badkamer ga dan op zoek naar Scandinavische meubels en bijpassende accessoires. De typische Scandinavische badkamermeubel is een houten meubel met een witte of zwarte wastafel.

Scandinavische meubels zijn van hout, en niet van metaal of plastic zoals in veel andere badkamers. Daarnaast kom je in een Scandinavische badkamer e ook bijna altijd een mat wit bad en toilet tegen. 

De tegels in de badkamer

Scandinavische badkamer tegels zijn bijna altijd wit of lichtgrijs met een matte afwerking, wat kan helpen om de ruimte helderder en ruimer aan te laten aanvoelen. Witte tegels doen het altijd goed in een Scandinavische badkamer, maar wil jij wat kleur toevoegen in de badkamer? Kies dan bijvoorbeeld voor pastelgroene betontegeltjes. Het vissengraat motief is ook erg populair in dit interieur en zorgt voor een speelse uitstraling.
Scandinavische badkamer

Scandinavische badkamer accessoires 

Wat voor Scandinavische badkamer accessoires gebruik je in de badkamer? Scandinavische accessoires zijn zeer innovatief en bijzonder. De Scandinavische badkamer heeft meestal natuurlijke materialen zoals katoenen wollen tapijtjes bovenop stenen vloeren en leuke planten in zwarte potjes. De spiegels in de badkamer hebben geen opvallende lijsten eromheen zodat de ruimte groter oogt. 

Er zijn ook veel mooie decoraties in Scandinavische stijl die je kunt gebruiken, zoals glazen vazen met daarin gedroogde bloemen. Je zal vaak de mat zwarte kleuren in de accessoires zien terugkomen: bijzettafeltjes, zeeppompjes, wandplanken, mandjes etc. 

Scandinavische badkamer

Nu is het jouw beurt om aan de slag te gaan met een Scandinavische badkamer!

Creëer nu jouw unieke Scandinavische badkamer met de bovenstaande tips, en geniet van je nieuwe badkamer stijl!

Ruimtes