Wat te doen in Rotterdam: de place to be - Walljar

Komen we uit Rotterdam, ken je dat niet horen dan! Je hoort het niet alleen de echte Rotterdammers schreeuwen, want regelmatig doen zelfs inwoners van omliggende dorpjes er met volle borst aan mee. Ooit was het een bruisende stad waar je dag en nacht van alles kon beleven, helaas is dit tegenwoordig met corona een stuk minder. Maar wat te doen in Rotterdam? Wij zetten het voor op een rijtje!

Wees niet getreurd, Rotterdam is en blijft de place to be, zelfs in corona tijd. Niet overtuigd? Hier zijn 5 redenen waarom dit toch echt zo is. En voor de Rotterdam liefhebbers: we hebben de mooiste Rotterdam prints op een rijtje gezet, zodat jij de liefde voor de stad in huis kan nemen.

1. Lockdown? Neejoh, Rotterdam leeft al-tijd 

Uitgestorven straten, parken of andere openbare plekken? Echt niet. Dat past niet bij Rotterdam en zelfs corona kan dat niet voor elkaar krijgen. Rotterdam leeft, maakt niet uit waar in Rotterdam je komt! Overal is er wel wat gaande, of het nou de markt is die elke week weer aanwezig is of skaters die samenkomen en de gekste tricks beoefenen. Zelfs toen het aan het vriezen was, was er een en al gezelligheid op het bevroren water. Dit kenmerkt Rotterdam en dat zal simpelweg niet veranderen. 

2. De horeca helpt jou dat vervloekte huis uit te komen en jij helpt de horeca draaiende te houden 

Nee, je zit echt niet zo heftig vast in je huis als je misschien denkt. Rotterdam is innovatief en dat blijkt; ook in deze tijden houdt de stad je graag bezig. Zo was er de Gluhwalk010, de stadswandeling010 en zelfs een frituurloop; allemaal routes langs restaurantjes, cafeetjes en de tofste plekken in Rotterdam. Corona-proof natuurlijk! 

3. Het is écht een voetbal stad

Hoe bijzonder waren die tijden dat alle voetbalfans samen konden komen in de Kuip waar je met tienduizenden kon springen en juichen. Rotterdam was een stad van de voetbal en dat is het nog steeds! Voetbalwedstrijden zijn nog steeds gaande en ondanks dat we niet meer kunnen samenkomen in het stadion, is het alsnog mogelijk om samen te kijken en het gevoel van saamhorigheid te ervaren. 

Wist je al dat we voetbal posters hebben van de beste Rotterdamse clubs? Bekijk onze voetbal collectie en shop prints van Feyenoord, Sparta of Excelsior!
Rotterdam wanddecoratie galerijmuur

4. Je kunt nog altijd genieten van de geweldige architectuur 

 Rotterdam wanddecoratie Wat is het toch een mooie stad. De Erasmusbrug, het centrum, de Oude Haven, de Kubuswoningen; Rotterdam zit vol met toffe architectuur! Ben je het binnen zitten zat? Wees een dagje toerist in eigen stad! Er valt nog steeds genoeg te zien en te doen. Wil je het een dag wat rustiger aan doen? Rotterdam heeft tientallen parken. Ken je wandelen, skeeleren, sporten, chillen… Kortom, er is genoeg te doen. 

Als je geen zin hebt om de architectuur in het echt te bewonderen, kun je ook even een kijkje nemen door de steden collectie. Daar zijn de mooiste prints van Rotterdam te vinden en unieke prints van stadskaarten

5. De beste spots om jouw inner fotograaf naar boven te halen 

 

Rotterdam zit vol met toffe fotolocaties en pareltjes om de mooiste foto’s te schieten. Van street art tot aan bijzondere gebouwen en locaties, Rotterdam heeft het allemaal.

Ben je toch niet zo fotogeniek, maar zou je wel een foto van Rotterdam in je huis willen hangen? Neem even een kijkje bij onze vintage steden collectie. Wij hebben de mooiste vintage Rotterdam prints voor aan jouw wand. Maakt het thuis zitten misschien ook net wat leuker.  

Vintage Rotterdam poster

Weet je nu wat te doen in Rotterdam?

Jij weet nu precies wat te doen in Rotterdam! Heb je iemand in gedachte die dit ook wel boeiend zou vinden, of ken je iemand die een Rotterdam print ook wel kan waarderen in huis? Deel het artikel!

Collecties