Retro keuken

Een retro keuken: het is uniek, nostalgisch en ontzettend vrolijk. Vaak kiezen we voor moderne designkeukens, maar eigenlijk kunnen deze best serieus en zakelijk overkomen... Ga jij liever voor een speels ontwerp? In deze blog leggen wij uit hoe je een retro keuken creëert! 

De kleuren in een retro keuken

Een retro keuken wordt gekenmerkt door veel kleur. Ben je niet zo van kleur, dan is het misschien beter om deze stijl over te slaan. Dit kunnen zachte pasteltinten zijn, maar voornamelijk felle kleuren, afgewerkt in hoogglans zetten de toon in een retro keuken.

Zo zie je in een retro keuken vaak minstens twee grote oppervlaktes met een felle kleur, waarbij de koelkast een van de favorieten is. Je kunt het zelf zo gek maken als je wilt, maar let wel op dat je niet overdrijft! Je wilt natuurlijk wel je ogen kunnen rusten en niet te gek worden van al die kleuren. Weet je niet welke kleuren je moet toepassen? Voornamelijk avocadogroen, mosterdgeel en combinaties van bruin, zwart, wit en rood zie je terug in een retro keuken
Retro keuken

De vormen in een retro keuken

Het meubilair in een retro keuken heeft vaak zachte, afgeronde hoeken. Zo hebben vierkante keukenkastjes wat meer een vintage stijl, wat ook tof is om toe te passen. Een echte retro keuken van de jaren 50, 60 en 70 heeft meer ronde afwerkingen, met bochtjes die om elkaar heen welven. Tegenwoordig wordt er vaak meer gekozen voor een moderner ontwerp, waarbij juist wel rechte elementen terugkomen, zoals een strak aanrechtblad, om een balans te hebben tussen rechte en ronde vormen. 

Ook interessant: zo creëer je een retro interieur! 
Retro keuken

Typische accessoires in een retro keuken

Een retro keuken kan niet zonder accessoires. Let wel op dat je hier niet in overdrijft en te veel een kitscherige kant op gaat: sommige mensen vinden bijvoorbeeld telefoons met draaischijf tof om toe te passen, maar vaak doet dit een retro keuken geen goed. 

Wat wel? Voeg bijvoorbeeld planten toe! Zo zijn hangplanten heel stijlvol om toe te passen, maar ook cactussen passen heel goed bij een retro keuken. Wil je echt een typische retro keuken creëren, dan zijn kleurrijke barkrukken, vrolijke gordijnen en lampen onmisbaar. Overweeg je een bloemetjesbehang? Dit is misschien toch beter te vermijden, het zorgt eerder voor een oubollige look. Kies liever voor een toffe bloemenschilderij, zoals de schilderijen van William Morris

Daarnaast zijn typische keukenapparaten misschien wel het leukst om toe te passen in jouw retro keuken. Denk aan de kleurrijke en blinkende broodroosters, koelkasten, waterkokers en weegschalen. 
Retro keuken

Combineer jouw retro keuken met moderne elementen

Misschien klinkt het een beetje gek, maar een retro keuken kan geweldig gecombineerd worden met moderne elementen! Denk bijvoorbeeld aan een keukenblad van glas of een hypermoderne oven. Natuurlijk zorgt dit voor extra comfort, maar het maakt jouw retro keuken ook levendiger en spannender. 

Een retro keuken kan namelijk wat oubollig overkomen zonder moderne elementen. Juist met spannende combinaties en unieke toepassingen, zoals wandtegeltjes of funky accessoires zorg je voor speelsheid in jouw retro keuken

Wanddecoratie in een retro keuken

William Morris

Ook wanddecoratie kan goed worden toegepast in een retro keuken voor extra sfeer. Zoals we zeiden, is onze William Morris collectie echt een toffe toevoeging in een retro keuken. De schilderijen van Morris bestaan voornamelijk uit vrolijke bloemetjesprints, vormgegeven op een onwijs bijzondere en unieke manier. 

Retro keuken

Fotokunst

Zijn bloemetjes niet helemaal jouw ding? Misschien past onze fotografie collectie beter bij jou. Ook deze collectie zal goed staan in jouw retro keuken door de vintage look die deze posters hebben! 

Retro keuken 

Abstract

Een andere collectie die goed past in een retro keuken, is onze collectie met abstracte schilderijen. De kleuren die deze schilderijen hebben zullen heel mooi staan bij een retro keuken

Keuken poster

Keuken schilderijen

Gewoon op zoek naar schilderijen die goed passen in elke keuken? Bekijk dan onze food & drinks collectie, of onze typografie collectie

Een retro keuken, is het wat voor jou? 

De retro stijl is door de jaren heen onwijs toegenomen in populariteit. Kleurrijke designs, speelse combinaties en unieke vormen lijken weer te zijn herontdekt; spreekt het jou ook weer helemaal aan? Wij hopen dat je voldoende inspiratie hebt opgedaan om zelf een retro keuken te creëren! Benieuwd naar wat voor woonblogs we nog meer hebben? Ontdek ze hier!

Ruimtes