PSV poster

Ben jij een echte grote fan van PSV? Bekijk dan Walljar’s PSV poster in haar collectie van Eindhoven! Hier vind je de beste en meest memorabele wedstrijden en momenten uit de clubgeschiedenis van PSV! In deze blog vertellen we je wat over de grootheden van PSV en de sfeer in het Philips Stadion.

De glansrijke historie en vele prijzen

De Philips Sport Vereniging in Eindhoven is een van de grootste club in heel Nederland. De club werd in 1913 opgericht en bestaat dus al meer dan 100 jaar. In deze periode wist de club gigantisch veel prijzen binnen te slepen. Zo won de club:

  • 24 x de landstitel
  • 9 x de KNVB beker
  • 11 x de Johan Cruijff schaal
  • 1x de Europacup I
  • 1x de UEFA cup

Het een erelijst om als club en supporters trots op te zijn!

PSV-iconen op een PSV poster

Als we het over echte PSV-iconen hebben dan hebben we het al gauw over spelers als; Romario, Ronaldo, Mateja Kežman, Willy van der Kuijlen, Van Nistelrooij, Phillip Cocu, Mark van Bommel en zo kan je nog wel even doorgaan. Deze iconen kun je ook terugvinden op een PSV poster!

Zo konden Romario en Ronaldo als geen andere tegenstanders in de luren leggen en de hielen laten zien. Zij waren de koningen als het om dribbelen ging. Kežman, van der Kuijlen en Van Nistelrooij waren de echte killers. Zij konden als geen ander afronden en scoorden doelpunt na doelpunt. Willy van der Kuijlen heeft zelfs door zijn geweldige prestatie in het seizoen 1956/1957 nog steeds het record voor meeste goals in één seizoen (43) in handen. Daarnaast had hij de grappige bijnaam skiete Willie vanwege zijn keiharde schot.
PSV posterPhillip Cocu en Mark van Bommel waren altijd de echte leiders en motoren van de elftallen van PSV. Zij zorgden altijd dat het elftal goed stond en leidden de ploeg naar de overwinning. Waar Cocu iets meer het brein was met geweldige passes, was Van Bommel de sloper die alle ballen voor het team veroverde. 

Van Bommel stond erom bekend dat hij vaak overtredingen maakt en hier en daar ook een keiharde overtreding maakte om de toon te zetten. Hij maakte altijd oorlog met de tegenstanders en dat werd zeker niet altijd gewaardeerd door de tegenpartij.

Deze iconen worden nog altijd geëerd en toegezongen in Eindhoven. Zowel binnen als buiten het veld. Ze zijn mateloos populair en zullen altijd een speciaal plekje in de Eindhovense harten hebben. 

Bekijk ook zeker een PSV poster van de prachtige wedstrijden in en momenten in de Eindhoven collectie. Wellicht is zo'n PSV poster wel iets wat jij zoekt!

Wat een fantastische sfeer!

Het Philips Stadion is de thuishaven van PSV. Hier hangt altijd een fantastische sfeer als PSV weer eens een wedstrijd moet spelen. Laat staan als ze een Europese thuiswedstrijd spelen. Dan is de sfeer echt niet normaal, supporters met vlaggen en spandoeken door heel het stadion die hun club naar de overwinning schreeuwen. 

Het is een gemoedelijke sfeer die wordt aangevoerd door de trommel guy die midden in de harde kern staat. Hier en daar wordt een pilsje gedronken om die wedstrijd met nog meer plezier en emotie te kunnen beleven. 

Je moet zeker een keer bij een Europese wedstrijd of topper zijn geweest als je een PSV-fan bent. Dit zijn de allerleukste wedstrijden om mee te maken en sowieso ook de spannendste. Je zal maar bij een overwinning als de 10-0 tegen Feyenoord geweest zijn. Dat wil je toch niet missen? Of een last-minute goal waarbij je helemaal uit je dak gaat. 

Voor de echte fans hebben wij een PSV poster!

Dat zijn de mooie momenten in het voetbal die je niet mag missen. Zorg dus zeker dat je een van deze wedstrijden een keer bezoekt. Wil je een PSV poster van dit prachtige stadion? Ga dan naar de Eindhoven collectie van Walljar en bestel jouw favoriet!

Collecties