Poster inlijsten

Of je nu een enkele of juist meerdere posters in wilt lijsten: het is belangrijk dat de poster mooi is ingelijst, het oogt anders erg rommelig. Je hebt jouw nieuwe favoriete poster gevonden bij Walljar. En juist bij een prominent decoratiestuk als wanddecoratie, hoort het er netjes en verzorgd uit te zien. We willen geen randjes en vooral geen golven zien! Maar hoe lijst je nu goed een poster in? Alle tips voor een poster inlijsten lees je in deze blog!

Posters inlijsten bij Walljar

Bij Walljar verkopen wij onze posters met lijst. Mocht je zelf al een lijst hebben en een poster bij ons hebben besteld, kan dit zorgen voor de golven bij de poster in de lijst. Met deze tips zorg jij ervoor dat jouw poster perfect in jouw lijst past!

Kreuken, golven en vervormingen in je poster

Vaak gaat het inlijsten van kleine posters nog goed; de poster is sterk van materiaal en past precies in het lijstje. Hoe groter de poster, hoe lastiger het wordt. Tijdens de poster inlijsten kunnen er kreuken en golven ontstaan wanneer je de poster in de lijst probeert te doen. Ook kan de poster vervormen. Er kunnen meteen golven ontstaan in de poster wanneer je de poster in de lijst plaatst, maar het kan ook na een paar maanden vanzelf ontstaan. Dit is natuurlijk zonde van de poster en is niet de bedoeling.

Kartonnen achtergrond

Om de kreuken, golven en vervormingen tegen te gaan of te voorkomen werkt een kartonnen achtergrond heel goed! Jouw poster inlijsten gaat makkelijk door de poster op een dun kartonnen laagje te plakken. Dit maakt de poster extra stevig en zo krijg je geen kreuken, golven en voorkom je vervormingen. 

Tip! Gebruik wel fotolijm, bij andere soorten lijm kunnen er lijmvlekken op de poster komen wat er natuurlijk rommelig uitziet. Daarnaast kan de poster door de fotolijm later zonder schade van het kartonnen laagje afgehaald worden! 
Poster inlijsten

Om de poster er netjes uit te laten zien op het kartonnen laagje, is het van belang dat de fotolijm op de gehele poster is geplakt. Dus niet alleen de hoekjes, wanneer je dit doet kunnen er nog steeds golven ontstaan. Dit kost wat extra tijd, maar het is het resultaat helemaal waard!

Mocht je de poster niet vast willen plakken aan een kartonnen achtergrond is er een andere optie om zelfklevend karton te plakken aan de poster. Het zelfklevende karton hoeft alleen maar gesneden te worden naar het formaat van de poster, daarna ben je al klaar! 

Walljar levert haal lijsten inclusief kartonnen achtergrond, zodat jij je niet druk hoeft te maken over een poster met golven. Ideaal!

Poster inlijsten met een passe partout 

Een passe partout is een witte kader om de poster heen van dikker karton. Het zorgt voor een rustige uitstraling waarbij er meer focus wordt gelegd op de poster. Passe partouts zijn los verkrijgbaar, maar je kan ze ook zelf maken. Door de passe partout zit de poster wat steviger in de lijst. Zorg er wel voor dat je de poster vast plakt aan de passe partout. Dit kan heel eenvoudig door een plakbandje aan de achterkant van de passe partout aan de poster te plakken.
Poster inlijsten

Bij Walljar kunnen wij dat ook speciaal voor jou een passe partout op maat maken! Lees onze passe partout op maat blog voor alle mogelijkheden. 

Poster inlijsten zonder golven zo gedaan!

Een poster inlijsten is helemaal niet moeilijk, maar wel belangrijk dat dit goed gebeurt. Een kartonnen achtergrond zorgt ervoor dat er geen golven, kreukels en vervormingen komen in jouw poster. Ook werkt een passe partout om de poster mooi in de lijst te houden. Ga snel naar onze website en zoek jouw favoriete posters uit om op te hangen!

MaterialenTips & tricks