Planten in huis

Die groene, sierlijke, gezonde vrienden die iedereen tegenwoordig in zijn of haar huis heeft staan, zijn niet meer weg te denken! Planten in huis zijn een echte trend geworden. Maar ze zijn ook voor allerlei redenen niet meer te missen. Wat doen echte planten en planten op schilderijen nou eigenlijk voor ons? Wij zetten 9 voordelen van planten in huis voor je op een rijtje, waarna jij geen planten in je huis of kantoor meer kunt missen!

#1 Planten zijn goed voor de gezondheid 

Mensen ademen zuurstof in. Wanneer zij uitademen komt de stof koolstofdioxide vrij. Bij planten werkt dit andersom. Planten ‘ademen’ koolstofdioxide in en zetten dit om in zuurstof wanneer ze ‘uitademen’. Hierdoor creëren planten meer zuurstof, wat goed is voor de mensen en een enorm voordeel is. Bovendien bleek uit onderzoek van Lohr e.a. (1996) dat mensen in een kamer vol planten een lagere bloeddruk hebben dan mensen in een plantloze omgeving.

#2 Planten halen chemische stofjes uit de lucht

Naast dat planten goed zijn voor onze zuurstof, halen ze ook giftige stofjes uit de lucht, zoals formaldehyde en benzeen. Dit doen planten door hun mini mondjes in de bladeren, via zijn wortels en via de bacteriën die in de grond zitten in de buurt van de plant. Wanneer de planten de chemische stoffen in zich hebben, zetten zij dit om in voedsel. Een enorm voordeel dus!

#3 Planten in huis helpen geluidsoverlast terug te dringen

De bladeren van planten vangen geluidsgolven op, verspreiden ze of kaatsen de geluidsgolven terug. Wanneer je een groep planten in huis neerzet zal het nog meer effect hebben. Je kan de plant of planten het beste in een hoek neerzetten voor het beste resultaat.

#4 Planten laten je minder stressen

Wanneer je aan het werk bent, ben je minder gestresst met planten om je heen. Onderzoek toont aan dat mensen minder gestresst waren in een ruimte vol met groene planten dan in een ruimte zonder. Kan het nog voordeliger?!

#5 Planten laten je creativiteit stijgen 

Je creativiteit stijgt al bij het hebben van één plant, laat staan meerdere planten in huis. Onderzoekers denken dat dit komt door het helende en relaxte effect van planten op mensen. Wanneer je je rustig en gezond voelt heb je meer ruimte in je koppie voor creativiteit, wat een enorm voordeel met zich mee brengt.
Planten schilderij

#6 Planten in huis zorgen voor een betere concentratie

Uit onderzoek blijkt dat planten helpen bij onze concentratie. Dus wanneer jij snel bent afgeleid, probeer dan één of meerdere planten neer te zetten!

#7 Planten zijn goede temperatuurregelaars

Planten zijn ideale temperatuurregelaars. Planten werken op een natuurlijke manier verkoelend. Planten in huis zijn dus een mega voordeel in de zomer.

#8 Planten geven je meer energie en geven je rust

Kleuren zijn erg belangrijk, ze hebben namelijk allemaal een andere werking op ons. De groene kleur van planten wordt door mensen vaak geassocieerd met de natuur. De natuur staat voor mensen vaak voor: groei, frisheid en energie. De kleur groen is een rustige kleur en veel mensen voelen zich er fijn bij. De kleur groen staat ook voor ontspanning, vrede en balans. Kortom, planten geven ons de voordelen: energie en meer rust!

#9 Planten laten je minder snel ziek worden in de winter

Ben je gevoelig voor griepjes in de winter, dan helpt het om een paar planten in huis te zetten. Planten zijn natuurlijke luchtbevochtigers, wat kan helpen tegen keelpijn, hoofdpijn, een verstopte neus of hoesten.

Maar wat als je niet zulke groene vingers hebt?

Planten brengen enorm veel voordelen met zich mee. Eigenlijk zou iedereen wel een plant moeten hebben in huis of kantoor. Maar wanneer je niet zulke groene vingers hebt, zijn er ook voordelen die je hebt wanneer je een planten schilderij aanschaft. De uitstraling en kleur op een schilderij kunnen namelijk hetzelfde zijn. Je zal misschien niet alle voordelen, zoals meer zuurstof, uit een planten schilderij halen, maar wel meer rust en energie krijgen! Daarnaast is het natuurlijk gewoon hele leuke versiering!

Planten schilderij Wacht daarom niet met het bestellen van een leuk planten schilderij, een grote boven de eettafel of misschien een klein schilderijtje in de WC. Wij bieden in onze webshop een breed assortiment planten schilderijen en posters aan. Ben jij enthousiast geworden en kan je niet wachten jouw print te bestellen? Klik dan hier!

Echt met nep combineren 

Het combineren van echte planten met ‘neppe planten’ schilderijen, kan een erg leuke uitstraling geven in je interieur. Planten hebben een gezellige en sfeervolle vibe en zullen jouw huis of kantoor opleuken! Tip! Het kan erg leuk zijn de planten en schilderijen bij elkaar te plaatsen.

Planten in huis maken mensen vrolijk!

Planten maken mensen vrolijk en daarom zijn echte planten of planten op een schilderij tof om cadeau te doen aan familie, vrienden of je partner. Planten zijn helemaal trendy en nemen veel voordelen met zich mee. Ze zullen naast een gezonde toevoeging, gezelligheid!

Ben jij helemaal enthousiast geworden en zie jij alle voordelen van planten in huis net zo positief in als wij? Bestel dan nu jouw plant of planten schilderij hier in onze webshop! 

Collecties