Paarse schilderijen

De kleur paars is een hele speciale en aparte kleur. Je ziet paarse schilderijen niet zoveel voorkomen in het dagelijks leven. Het is echt een unieke kleur. Hier en daar een paars bloemetje maar dan heb je het ook wel gezien. Ook in het interieur van huizen, bedrijfspanden en openbare gebouwen zie je dat de kleur niet vaak gebruikt wordt.

Dit komt omdat mensen vaak niet weten hoe ze de kleur paars en paarse schilderijen moeten matchen met de rest van hun interieur. Een mooi voorbeeld van paarse schilderijen is ‘’Starry Night Mingsha Mountain’’ uit de landschappen collectie van Walljar. Lees hieronder verder hoe je deze prachtig kunt matchen!

Een unieke kleur

Paars wordt over het algemeen alleen voor speciale achievements, lintjes, prijzen en gelegenheden gebruikt. Zo zie je op een bruiloft sneller iemand in een paarse jurk dan op een normale werkdag. Maar niet alleen in kleding is paars uniek, ook bij videogames en sieraden zoals diamanten zie je paars vaak weinig voorkomen. Het is bijvoorbeeld iets zeldzaams uit een spel en je moet er veel moeite doen om eraan te komen. 

De associatie met paars

De paarse kleur wordt bovendien geassocieerd met duur en rijk. Dit blijkt wel uit de geschiedenis. Zo droegen de hogere standen in het romeinse rijk altijd paarse kledingstukken. De kleur werd door de eeuwen heen ook veel gebruikt in koningshuizen. Het was een kleur waar men niet makkelijk aan kwam en die duur was om te maken. 

Paarse schilderijen in jouw interieur!

De kleur paars in je interieur verwerken kan heel mooi zijn alleen moet je dit wel op de juiste manier doen. Zo is paars een hele overheersende kleur die je zeker niet teveel in een kamer kunt gebruiken. Zo kun je in een grotere kamer meer paars gebruiken dan in een kleinere kamer.

Paarse schilderijen  

Probeer dus bijvoorbeeld om een paars kleedje, een paars dekbed, paarse schilderijen of een paarse bank in je interieur te verwerken. Het is dus wel belangrijk dat je één van deze items kiest en niet allemaal!


Te combineren met de kleuren...

Je kunt vervolgens deze paarse items goed combineren met roze, geel, wit of grijs. Dit zijn de kleuren die echt goed samengaan met paars. Roze samen met paars is een stuk vrouwelijker terwijl grijs of wit samen met paars vrij neutraal is. Geel is daarentegen heel modern in combinatie met paars. Het is maar net wat jouw smaak is! 

En paarse muren dan?

Wat de muren betreft, deze kunnen paars geverfd worden maar er geldt hetzelfde als voor de paarse items: niet teveel in een kleine kamer! Bovendien is een donkere kleur paars op de muur heel zwaar en overbelastend. We raden je dus aan om in dat geval de muur maar gedeeltelijk paars te verven. Een lichte kleur paars kan daarentegen prima op een hele muur.

Paarse schilderijen Paarse schilderijen

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om paarse schilderijen aan de muur op te hangen in plaats van je muur paars te verven. Een prachtig exemplaar is bijvoorbeeld de ''Syringa vulgari'' uit de bloemen collectie. Wacht niet langer en bestel deze nu!

Vind jij paarse schilderijen ook zo mooi?

Bestel nu jouw paarse schilderijen op Walljar! Onze prints zijn te verkrijgen op poster, canvas en plexiglas schilderijen.

Collecties