Heb je ook al oranje koorts?! - Walljar

Eindelijk! Onze Oranje leeuwen hebben zich na een gemist EK en WK weer eens geplaatst voor een eindtoernooi. We kunnen daarom weer eens gaan genieten van onze oranje leeuwen en heel het feest dat erbij komt kijken.

De oranje sfeer en oranjestraten

De oranje sfeer is heerlijk als er een EK of WK aan de gang is. Het is gewoon puur genieten. Iedereen in Nederland verbroederd tijdens zo een toernooi. Of je nou met een hele menigte op een plein staat en op een groot scherm de wedstrijd staat te kijken, of met de hele straat in de tent van de buurman kijkt. Het maakt niet uit, want het is leuk en gezellig. 

Gigantisch veel straten in Nederland kleuren compleet oranje en niemand heeft het ergens anders over. Overal zie je oranje vlaggetjes, tenten, de Nederlandse vlag en de oh zo iconische leeuw. We zijn zelfs zo gek op oranje dat we elk EK en WK één straat in Nederland tot mooiste Oranjestraat wordt kronen. 

Dit jaar was het Oosthavenplaats in Vlaardingen die is uitgeroepen tot mooiste Oranjestraat. Over oranje vlaggetjes, brillen, shirts, stropdassen en nog veel meer. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er in het oranje

Dit wil je waarschijnlijk ook lezen: Het EK 2021, eindelijk is het zo ver!

De Oranjegekte

Ja, onze Oranjegekte is extreem en blijft zeker niet onopgemerkt. Zowel in eigen land niet als in andere landen. In andere landen staat ons land namelijk bekend om zijn Oranjegekte. Bijna bij geen enkel land gaat een land zo op de schop als in Nederland. 

In Nederland weten we namelijk wel hoe je een goed feestje moet bouwen en zijn we bovendien helemaal gek op voetbal. Hele hordes Oranje fans die al feestend en zingend naar het stadion gaan kom je bij geen enkel ander land in deze mate tegen. 

Het leuke is dan ook dat supporters van veel landen die zijn uitgeschakeld Nederland gaan supporten. Dit doen ze vanwege de hele sfeer rondom het Nederlands elftal. Ze vinden dit leuk en genieten ervan. Vandaar dat Nederland vaak de gunfactor krijgt. 
Oranje

Heel Nederland kleurt oranje, nu jij nog! 

Nederland is helemaal klaar voor het EK 2021, de straten kleuren oranje. Maar ben jij er ook klaar voor? Zo niet, zorg dan dat je met vrienden voor de buis gaat zitten tijdens de EK wedstrijden van Nederland. De kans om in de groep met Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië door te gaan is namelijk zeer groot. Je zult zeker van een paar heerlijke wedstrijden gaan genieten! 

Zorg dus dat je op de volgende datums voor de buis zit!

  • Zondag 13-6 21:00 Nederland - Oekraïne (3-2)
  • Donderdag 17-6 21:00 Nederland - Oostenrijk (2-0)
  • Maandag 21-6 18:00 Nederland - Noord Macedonië (3-0)
  • Kwartfinale 2-7 / 3-7 18:00 / 21:00 Nederland - Tsjechië

De mooiste wanddecoratie voor de beste oranje fans 

Bij een echte Oranje fan hoort natuurlijk een mooie voetbal poster! Bekijk daarom de vintage voetbal collectie van Walljar! Hier vind je de wedstrijden van je favoriete club, maar dat niet alleen! De stadions, elftalfoto’s en supporters zijn er ook te vinden. Kies daarom jouw favoriet uit en bestel hem nu bij Walljar!