Oosterse wanddecoratie

Oosterse wanddecoratie van Marokko, het prachtige land in het Noorden van Afrika moet je eigenlijk wel als een poster in huis hebben. Vaak denken mensen alleen maar aan een zandbak als ze aan Marokko denken, maar dat zijn leuze gedachten. Het land heeft namelijk veel te bieden en zeker op het gebied van kunst. Het land heeft namelijk een schitterende architectuur!

De schatten van Marokko

De architectuur van Marokko kan ook wel omschreven worden als de schatten van dit prachtige land. Wat er na honderden jaren allemaal wel niet aan prachtige gebouwen is overgebleven is ongelofelijk. 

De minaretten (torens in de vorm van pilaren), ksars (versterkte dorpen), medina’s (oude binnensteden) en kasba’s (muren die de stad beschermen) zijn allen prachtige kunstwerken die zijn overgebleven. Deze kunstwerken staan dan ook op onze Oosterse wanddecoratie.

Deze gebouwen zijn vrijwel volledig in tact gebleven en waar nodig gerestaureerd. De oude gebouwen zijn meestal rondom de beeldschone oases gebouwd zodat hier aan landbouw gedaan kon worden. Er werd vaak gebruik gemaakt van licht gesteente zodat het licht weerkaatst werd en het niet zo warm werd in de huizen. Vandaar dat bijna alle gebouwen in Marokko een witte of zandkleur hebben. 

Dit is misschien ook wat voor jou: Voor de liefhebbers van fotografische kunst

Nooit afgeweken van de bouwstijl

De Marokkanen zijn eigenlijk nooit echt afgeweken van deze unieke bouwstijl. Kijk maar naar de prachtige moskeeën met hoge torens en grote koepels. Bovendien is het gesteente tot in het kleinste detail afgewerkt met de mooiste mozaïek. 

Dit is dan ook heel goed te zien op Walljar’s Oosterse wanddecoratie van Marokko. Maar ook de Hassan moskee in Casablanca is een mooi voorbeeld van deze prachtige bouwstijl. Dit is een modern gebouwde moskee die nog steeds de prachtige oude bouwstijl heeft. 

De Oosterse wanddecoratie van Walljar

De Oosterse wanddecoratie van Walljar zijn schitterende prints als je van de oude Marokkaanse bouwstijl houdt. Met al het prachtige mozaïek, vormen en kleuren geeft deze oosterse wanddecoratie wat levendigheid en kunst aan je huis. We zullen even een paar prints voor je uitlichten. 

De Orange Arches

Oosterse wanddecoratie
 

De ‘’Orange Arches’’ is Oosterse wanddecoratie die de vormen van de Marokkaanse bouwstijl vertegenwoordigd. De Marokkanen zijn er dol op om ronde vormen af te wisselen met puntige vormen. Daarom zie je ook vaak een toren met een ronding aan de top en daarna pas een scherpe punt. Deze print laat een mooi binnenpad met poortjes van een moskee in Marrakech zien. 

De Marokkaanse Fountain 

Oosterse wanddecoratie  

De ‘’Fountain’’ is een mooi voorbeeld van het gedetailleerde mozaïek dat de Marokkanen gebruiken. De prachtige vormen en kleuren vormen samen een werkelijk waar prachtig geheel op de Oosterse wanddecoratie. Er is zelfs aan de kleine grijze pillaartjes aan de zijkant van de waterbak van de fontein gedacht. Deze print is gewoon een must have!

Laat het nu jouw vrienden en familie zien!

Laat jouw vrienden en familie nu deze prachtige vormen, mozaïek en andere bouwstijlen zien van de Oosterse wanddecoratie! Wacht niet langer en haal deze beauty’s nu in huis! Bekijk hier onze Marokko collectie.

Collecties