Sterrenbeeld poster

In deze blogpost vertellen we je alles over sterrenbeelden. Waar komen ze vandaan? Wat zijn hun eigenschappen? En belangrijker: waarom moet je ze kennen? Daarnaast laten we wat van de items zien van onze collectie sterrenbeeld posters!

 

Wat zijn sterrenbeelden?

De sterrenbeelden zijn eeuwenoud. Sterrenkundigen in oude samenlevingen, zoals de Griekse Oudheid of het Oude Egypte, hebben de sterrenbeelden bedacht om bepaalde periodes van het jaar aan te duiden. De data gebonden aan deze periodes komen overeen met de data waarop de zon door een bepaald sterrenbeeld heen gaat. Sterrenbeelden kunnen ons dus vertellen wanneer in het jaar we geboren zijn. Deze twaalf sterrenbeelden, zoals wij die in de westerse wereld kennen, vormen samen de dierenriem.

Elk sterrenbeeld heeft bepaalde karakteristieken. Sterrenbeelden zijn namelijk gebaseerd op de mythologie en de cultuur van de oude sterrenkundigen. De karakteristieken van een sterrenbeeld zijn dus afgeleid van het verhaal achter dat sterrenbeeld. Sterrenbeelden kunnen ons dus veel vertellen over onze eigen persoonlijkheid!

 Sterrenbeeld poster

Wat is jouw sterrenbeeld?

Ben je even je eigen sterrenbeeld vergeten of weet je niet meer of die ene vriendin nu een Tweelingen of een Kreeft is? Hieronder geven we je snel een klein overzicht:

 

Steenbok: 22 december t/m 19 januari

Waterman: 20 januari t/m 18 februari

Vissen: 19 februari t/m 20 maart

Ram: 21 maart t/m 19 april

Stier: 20 april t/m 20 mei

Tweelingen: 21 mei t/m 20 juni

Kreeft: 21 juni t/m 22 juli

Leeuw: 23 juli t/m 22 augustus

Maagd: 23 augustus t/m 22 september

Weegschaal: 23 september t/m 22 oktober

Schorpioen: 23 oktober t/m 21 november

Boogschutter: 22 november t/m 21 december

 

Leuk weetje; 12% van alle bekende muzikanten is een Boogschutter! Mocht je dus nog een muzikale ambitie ergens in de kast hebben liggen en ben je geboren tussen 22 november en 21 december, pak de microfoon er maar bij!

 

Een leuke poster shoppen?
Walljar heeft een collectie met posters van alle sterrenbeelden. Deze posters zijn perfect als cadeautje voor een babyshower, de kinderkamer mee aan te kleden of een klein vleugje persoonlijkheid aan je interieur te geven! Sterrenbeelden zijn dus niet alleen interessant, maar ook leuk om naar te kijken. Bestel vandaag nog een poster van jouw sterrenbeeld of een dierbare!

 

 Sterrenbeeld poster

Allemaal aan de muur?

Ben je zelf niet enorm van de sterrenbeelden, maar vind je de sterren wel prachtig om naar te kijken? Dan hebben wij in ons assortiment een aantal prachtige beelden van de sterrenhemel voor aan jouw muur! Vind ze hier, en hier! En voor een cozy sfeer in huis, is Kampvuur Onder De Sterrenhemel dé meest ideale.