Motiverende quotes

Motiverende quotes, je komt het overal tegen. Interviews, posters, tv-programma’s en ga zo maar door. Er zijn dus genoeg quotes, maar waar zijn ze goed voor? Lees het in deze blog, daarnaast bespreken wij de 10 meest motiverende quotes!

Wat bieden motiverende quotes?

Motiverende quotes kunnen erg waardevol zijn, het is namelijk erg bijzonder hoe in een klein aantal woorden of soms zelfs maar één zin, ontzettend veel kracht zit. Quotes bieden:

  • een kans aan op nieuwe inzichten
  • een scherpe kijk op een situatie in je leven
  • de kans op een moment van reflectie en bezinning. 

Quotes zijn een kracht van woorden, ze beïnvloeden je. De kracht van quotes kan dus een erg positieve invloed hebben op je gedrag en handelen. Hieronder de 10 meest motiverende quotes:

Quote 1: Slow progress is still progress

Iedereen wil stappen maken in het leven. Dit pad wat je aflegt heeft natuurlijk pieken en dalen. Het belangrijkste in deze tocht is het blijven doorzetten en niet opgeven, ook al gaat het niet snel genoeg. Voor deze reden is de quote: Slow progress is still progress. Deze quote geeft namelijk aan dat elke stap die je maakt progressie is, ook al is de stap ontzettend klein. 
Motiverende quotes

Quote 2: If there’s no way, create one

De tweede van de motiverende quotes is een poster die laat zien dat het leven vol zit met uitdagingen. Deze uitdagingen moet je aangaan om verder te kunnen groeien. Je kunt niet gelijk voor elke uitdaging een oplossing vinden. Dit houd je natuurlijk niet tegen. If there's no way, create one: Als er geen oplossing bestaat dan is het jouw doel om een nieuwe oplossing te creëren. Hierdoor onderscheid je jezelf van de rest en creëer je de mogelijkheid om verder te gaan!
Motiverende quotes

Quote 3: The best revenge is massive success

De weg naar succes is een lange weg met veel obstakels. Er zullen mensen zijn die aan je twijfelen en je zult zelf ook veel moeten opgeven om het doel te bereiken. Maar wat is er beter dan als laatst te kunnen lachen omdat je uiteindelijk verschrikkelijk veel succes hebt. Dan laat je zien aan iedereen die twijfels had, dat ze in jou hadden moeten geloven. Hiervoor de motiverende quote: The best revenge is massive success.
Motiverende quotes

Quote 4: There is no elevator to success, you have to take the stairs

Zoals benoemd in de vorige motiverende quotes is de weg naar succes een lange weg met veel opofferingen die je moet maken. De quote There is no elevator to success, you have to take the stairs, geeft aan dat je zelf dit pad moet belopen en niemand zomaar succes heeft. Er is geen snelle of makkelijke weg net als de lift om dit te bereiken: je moet dus met de trap om succes te behalen.

Misschien interessant voor jou: motiverende quotes poster collectie.

Motiverende quotes

Quote 5: Don’t fear failure, fear being average

Iedereen is wel eens bang om fouten te maken. Iedereen denkt namelijk dat fouten maken laat zien dat je zwak bent. Hierdoor gaan mensen minder risico nemen en nemen ze al snel genoegen met minder. Dit zorgt ervoor dat je average bent, maar fouten maken hoort er bij: Don't fear failure, fear being average! Zonder fouten kan je niet groeien. Wees dus niet bang om fouten te maken maar wees bang om te snel genoegen te nemen met minder.
Motiverende quotes

Quote 6: Make your passion your paycheck

Wat is er mooier dan geld verdienen met je passie? Niks natuurlijk! Als je iets doet met passie dan merk je al snel dat de tijd voorbij schiet en je niet met tegenzin loopt te werken. Je doet namelijk je werk met plezier. Het is daarom belangrijk dat je werk zoekt waar je plezier in hebt. Dit zorgt namelijk toch voor dat extra beetje inzet.Bekijk nu de poster van één van de vetste motiverende quotes: Make your passion your paycheck.

Motiverende quotes

Quote 7: Every boss started as a worker

Iedereen droomt van een goede baan om hiermee zo hoog mogelijk te komen in het leven. Toch kan het misschien beangstigend zijn als je net begint aan een nieuwe baan. Je begint namelijk helemaal onderaan en de weg naar de top lijkt zo ver weg. Denk dan aan de volgende quote: Every boss started as a worker. Deze quote laat zien dat iedereen ooit onderaan is begonnen en dat jij dit dus ook kan!
Motivatie poster

Quote 8: The main thing is to keep the main thing the main thing

Als je deze motiverende quotes voor het eerst ziet dan zal je misschien wel even verward zijn. Dat kan ik begrijpen want het is best een rare zijn, toch zit er een belangrijke betekenis achter. De gedachte achter de quote is dat je altijd je focus moet houden op het belangrijkste punt. Het punt waar je vanaf het begin af aan al je focus op had: The main thing is to keep the main thing the main thing.
Motivatie poster

Quote 9 : Whenever you feel bad, just remember that Coca-Cola only sold 25 bottles the first year. Never give up!

Deze quote laat goed zien dat je nooit de hoop moet opgeven. Veel mensen doen dit namelijk wel als het even tegenzit. Deze quote laat zien dat een miljardenbedrijf als Coca-Cola ook maar 25 flesjes Cola heeft verkocht in het eerste jaar. Ook Coca-Cola is onderaan begonnen! Er is geen één bedrijf of persoon die vanaf moment 1 succes heeft. Iedereen heeft tegenslagen, maar het overwinnen van die tegenslagen onderscheid de grote van de kleine. Bekijk deze motiverende poster hier!
Motivatie poster

Quote 10: No risk No rari

Zoals al eerder benoemd in de blog is het erg belangrijk om risico te nemen. Veel mensen doen dit niet en die nemen al snel genoegen met iets van zekerheid. De quote van: No risk No rari zegt letterlijk vertaald dat mensen die geen risico nemen ook nooit een ferrari (rari) zullen gaan rijden. De motiverende quotes van No Risk No Rari kun je vinden op deze pagina.
No risk no rari

Koop jouw favoriete motiverende quotes nu!

Nu je wat meer informatie hebt gekregen over motiverende quotes, is het tijd om er elke dag aan herinnerd te worden door deze aan jouw muur te hangen. Zo zal je iedere dag de motivatie hebben om jouw doelen te bereiken.

Collecties