Moderne kunst schilderijen

Door de jaren heen zijn er onwijs veel verschillende kunststijlen ontstaan en is kunst sterk veranderd. Dit is goed zichtbaar wanneer je kijkt naar de schilderstijlen per kunstperiode: kunstenaars proberen na een bepaalde tijd altijd wat nieuws uit. In deze blog gaan we het hebben over moderne kunst. Hoe is het precies ontstaan, wanneer, hoe kan je het herkennen? Wij nemen alle onduidelijkheden weg. En natuurlijk zetten we een aantal moderne kunst schilderijen voor jou op een rijtje die leuk zijn om in huis te nemen!

Oorsprong van moderne kunst schilderijen

Moderne kunst schilderijen werden pas voor het eerst gemaakt in het begin van de 20e eeuw. Voor deze periode moesten kunstenaars zich streng houden aan regels wanneer ze opdrachten kregen, maar hier kwam aan het einde van de 19e eeuw steeds meer weerstand tegen. Kunstenaars wilden meer vrijheid om te maken wat ze zelf mooi vinden. Zo ontstond er de neiging om meer te experimenteren, waarbij een afstand werd gecreëerd tussen de waarneembare werkelijkheid en het kunstwerk zelf. Hieruit zijn verschillende stromingen ontstaan, zoals kubisme, futurisme, dadaïsme en surrealisme. 
Moderne kunst schilderijen

Geen regels 

Kenmerkend aan moderne kunst schilderijen is dus dat kunstwerken niet meer werden gemaakt aan de hand van regels. Een verschijningsvorm die ontstond was de abstracte, non-figuratieve kunst. Hierbij werden voorwerpen uit de natuurlijke wereld met opzet niet vertoond. In plaats daarvan werd er gebruik gemaakt van verschillende vormen en materialen, waarbij er werd geëxperimenteerd hoe je alsnog een bepaalde emotie kan overbrengen. 

Er waren verschillende manieren om uit te drukken wat de kunstenaars zagen of voelden. Zo kon je met kleuren sterk overdrijven, of vormen te gebruiken die eigenlijk helemaal niet overeen kwamen met wat de kunstenaar zag. 

Moderne kunst schilderijen toevoegen aan jouw interieur

Moderne kunst bevat bijzondere vormen, is soms ontzettend kleurrijk en kan verschillende emoties opwekken bij mensen. Dit is dan ook de reden dat het ophangen van moderne kunst schilderijen de laatste tijd zo gewild en populair is. 

Bij Walljar kun je diverse moderne kunst schilderijen shoppen die een unieke sfeer zullen toevoegen aan jouw woonkamer, slaapkamer of andere ruimte thuis. Je shopt de moderne kunst schilderijen hier!
Moderne kunst schilderijen

Op zoek naar andere kunst?

Zijn moderne kunst schilderijen toch niet helemaal jouw ding, of wil je graag andere kunststijlen ontdekken? Wij hebben nog veel meer schilderijen voor jou! Je ontdekt ons gehele assortiment hier.

Collecties