Modern interieur

Wil jij een modern interieur creëren voor jouw huis? In deze blog vind je het beste stappenplan voor het creëren van jouw modern interieur! 

Stap 1 Creëer contrast met de kleuren zwart, wit en lichtgrijs

De basiskleuren in een modern interieur zijn zwart, wit en lichtgrijs. De kleuren geven een mooi contrast en zorgen voor een overzichtelijke en clean look. Zo is het heel populair om je muren wit of lichtgrijs te verven en er donkere meubelen bij te gebruiken. Dit laat de meubelen die in huis staan opvallen. 

Daarnaast is een houten of betonnen vloer ook een ideaal middel om contrast te creëren. Het is wel belangrijk om een donker houten vloer te gebruiken of een donkergrijze betonnen vloer. Deze versterken de tegenstelling ten opzichte van de witte muren. Een houten vloer wordt over het algemeen vaker gebruikt, omdat dit een warm gevoel geeft aan het modern interieur. 
Modern interieur

Stap 2 Kies de juiste meubels

Het is belangrijk dat je de juiste meubels en accessoires kiest voor jouw modern interieur. Leer, kunststof en hout zijn de basiselementen van dit moderne interieur. Denk bijvoorbeeld aan een leren stoel, een stoffen bank, een canvas en een houten kast. Een stalen deur zie je ook vaak terugkomen in een modern interieur. Heb je deze al of kun je hier gemakkelijk aan komen? Maak dan zeker gebruik van die optie! Bekijk nu de canvas schilderijen om jouw huiskamer sfeer te geven!

Wat je zeker in je achterhoofd moet houden bij het samenstellen van de meubels is; less is more. Een modern interieur moet er namelijk strak en overzichtelijk uit zien. Zorg dus niet dat je het hele huis vol bouwt met meubels.

Probeer bijvoorbeeld een hoek te maken met een tafel, twee stoelen en een klein tapijtje. Voor de rest niks anders van meubels of accessoires in een straal van 1,5 meter. Zo wordt het hoekje een echte eyecatcher en blijft het interieur overzichtelijk. 

Hetzelfde geldt voor een tafel. Een tapijtje eronder, een mooie donkere houten tafel er bovenop, stoelen aan de tafel en misschien een bloemetje op tafel. Voor de rest niks en ook niks dicht in de buurt bij de tafel. Het klinkt als je het zo leest misschien een beetje saai, maar als je het eindresultaat ziet zal je zeer tevreden zijn. 

Stap 3 Zorg voor veel lichtinval 

Bij een modern interieur hoort veel lichtinval. Dit laat niet alleen de kamer stralen, maar laat ook het contrast van donker en licht goed zien. Heb je dus grote ramen in huis? Dan past een modern interieur perfect bij jouw woning! Je kunt bovendien je ramen ook decoreren om een beetje met de lichtinval te spelen. Je kunt een jaloezie, plissé gordijn of duo rolgordijn ophangen om de lichtinval te reguleren. Zo kun je van zowel de lichtinval als van je privacy genieten. 
Modern interieur

Stap 4 Creëer warmte ondanks de strakke clean look

Vind je een modern interieur toch wat koud en kill ogen? Dat is prima op te lossen met één materiaal: hout. Hout geeft altijd een gevoel van warmte en knusheid. Denk dus bijvoorbeeld aan de houten vloer van stap 1. Of probeer meer houten meubels aan te schaffen in plaats van stoffen meubels. Zo kun je houten kasten, stoelen, tafels, wanddecoratie en kasten bestellen om meer knusheid te creëren. Bekijk nu Walljar’s collecties en vind jouw favoriete wanddecoratie!

Kleedjes willen vaak ook helpen bij het huiselijker maken van je woning. Mensen vinden fijn als ze kleedjes in huis hebben omdat dit lekker warm is voor je voeten. Kleedjes zijn zeker geen probleem in een modern interieur en helpen er bovendien bij om leuke hoekjes in je huis te creëren. 

Een modern interieur gevonden?

Bestel dan nu jouw wanddecoratie om jouw modern interieur af te maken! Onze wanddecoratie collecties zijn te verkrijgen op posters, canvas en plexiglas schilderijen. 

Ruimtes