landelijk interieur

Wil jij graag een landelijk interieur creëren zodat je hier jouw wanddecoratie in kwijt kan? Dan ben je bij Walljar op de goede plek! In deze blog vertellen we je alles over een landelijk interieur en hoe je jouw wanddecoratie hier in kwijt kan!

Stap 1: wit, grijs en bruin zijn dé kleuren

In een landelijk interieur is het de bedoeling dat je aardse kleuren gebruikt. Dit is voornamelijk de kleur bruin maar er wordt ook regelmatig van wit of grijs gebruik gemaakt. De matte uitvoering krijgt hierbij de voorkeur omdat een glanzende uitvoering wat meer richting de moderne kant gaat. 

De witte en/of grijze kleur wordt vaak gebruikt voor de muren en de bruine kleur kun je laten terug komen in de meubels en in de accessoires om zo meer sfeer te creëren. Maar, des te donkerder de kleur, des te knusser het huis eruit ziet en overkomt. Dus als je wilt gaan voor een bruine muur, kan dat natuurlijk ook!

Stap 2: de juiste meubels aanschaffen

Als het op meubels aankomt dan moet je vooral gebruik maken van veel houten meubels. Dit mogen best ruwe houten materialen zijn. Een mooie houten vloer zorgt altijd al voor een knussere sfeer, dit is dus zeker een goede optie voor een landelijk interieur. 

Bovendien mogen houten balken goed zichtbaar zijn en moet je proberen om ook minimaal één robuust meubelstuk in je interieur te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een authentieke tafel, een robuuste kast of misschien wel een houten vitrine. 

Probeer deze donkere kleuren van de meubels ook af te wisselen met wat levendige kleuren in accessoires of door iets op de muur te hangen. Voor accessoires op de muur is het natuurlijk hartstikke leuk om wanddecoratie uit de collecties van Walljar op te hangen!

Stap 3: wanddecoratie en andere accessoires in een landelijk interieur 

Als we naar de accessoires van een landelijk interieur kijken is het trendy om hier en daar een plantje of bloemetje te plaatsen. Dit geeft wat meer kleur en leven aan de kamer.

Landelijk interieur  

Daarnaast zie je in een landelijk interieur vaak een open haard. Een open haard is namelijk toch wel de definitie van knusheid. Heb je geen open haard? Dan heb je tegenwoordig ook elektrische wandhaarden die je in de muur kunt bevestigen.

 

Voor kunst aan de muur zijn de collecties vintage steden, planten en bloemen de aanraders om in je landelijk interieur op te hangen. Deze wanddecoraties geven je interieur een prachtig landschap om naar te kijken en brengen een natuurlijke sfeer waardoor je interieur nog meer tot leven komt. 

Stap 4: het hart van je huis 

Probeer in een landelijk interieur van je keuken het hart van je huis te maken. Hier vind alle gezelligheid plaats. Hier wordt niet alleen gegeten en gekookt maar komen ook vrienden borrelen, spelletjes doen enzovoorts. Daarom is het leuk om een lange houten eettafel aan te schaffen waar veel mensen aan kunnen zitten. Het leukste is om een open keuken te hebben die uitnodigend is en waar iedereen zo binnen kan lopen en kan aanschuiven.

Heb je jouw landelijk interieur gevonden?

Bestel dan nu jouw wanddecoratie uit een van de collecties van Walljar om jou landelijk interieur mee in te richten!

Ruimtes