Kleine woonkamer met open keuken inrichten

Een kleine woonkamer met een open keuken inrichten kan een uitdaging zijn. De ruimte lijkt misschien te krap voor decoraties, maar er zijn genoeg manieren om het groter te laten lijken dan het eigenlijk is. Hier zijn enkele tips voor het creëren van een open keuken in een kleine woonkamer:

Laat veel licht binnen

De eerste manier om een kleine woonkamer met open keuken inrichten makkelijker te maken is door het binnenlaten van zo veel mogelijk licht en het gebruik van een lichter kleurenschema op de muren en meubels. Door de lichtinval en lichte muren zal de open keuken de illusie wekken dat de ruimte groter aanvoelt omdat de aandacht van de mensen wordt weggetrokken van de muren. In plaats daarvan zal de aandacht getrokken worden naar wat jij in de keuken aan het koken bent!

Voeg naast hanglampen ook spotjes toe in de keuken om de lichtinval in de keuken te verbeteren. Een leuke optie is om dimmers op de lichten te plaatsen zodat je ‘s avonds ook een gezellige sfeer kan creëren in de keuken. 
Kleine woonkamer met open keuken inrichten

Bar aan de keuken

De tweede tip om een kleine woonkamer met open keuken inrichten leuk te maken is door een bar aan de keuken te plaatsen. Dit zorgt voor een geweldige gespreksruimte terwijl je aan het koken bent en dit geeft degene die aan het koken is het gevoel dat ze echt betrokken zijn bij de rest van de woonkamer!

Tweedeling voor meer privacy

Wil jij juist wat meer privacy in de woonkamer? Als je in een kleine ruimte met een open keuken zit, kan het soms moeilijk zijn om veel privacy te hebben. Er is meestal niet genoeg ruimte voor twee mensen om gemakkelijk bij elkaar te zitten en te praten zonder afgeleid te worden door wat er in de keuken gebeurt. Als dit als jouw situatie klinkt, richt dan de helft van de ruimte in als één ding (een eethoek of zithoek) en de andere helft als iets anders (een kook/werkruimte). Zo heb je een mooie tweedeling en zullen de woonkamer en keuken als twee andere ruimtes aanvoelen.
Kleine woonkamer met open keuken inrichten

Kleine woonkamer met open keuken inrichten: de vloer

De vloer in een open keuken is net zo belangrijk als de muren! Tegels werken goed omdat deze gemakkelijk schoon te maken zijn. Tapijt lijkt misschien leuk op het eerste gezicht, maar zal snel vies worden wanneer het voortdurend blootgesteld wordt aan het morsen van het koken! Je kunt natuurlijk wel in het woongedeelte tapijt of een kleedje neerleggen om wat knusheid te creëren.

Misschien interessant voor jou: de leukste keuken schilderijen!

Decoraties in een kleine open keuken

Je zou misschien denken dat er te weinig ruimte is voor decoratie. Maar niets is minder waar, wij zetten een aantal decoratie ideeën op een rijtje:

  • Kleine plantjes: dit maakt de ruimte een stuk groener en gezelliger. Je kunt er voor kiezen om een basilicum, peterselie of koriander plantje te plaatsen. Daar heb je ook nog eens wat aan in de keuken!
  • Kookboeken: altijd handig om weer een nieuw recept uit te proberen!
  • Wandplanken: geen ruimte meer in de kastjes? Hang dan een aantal wandplanken op. Zet hier je mooiste servies op en zo heb je meteen leuke decoratie. 
  • Wanddecoratie: naast servies kunnen er natuurlijk ook een aantal ingelijste posters geplaatst worden op de wandplanken. Wist je dat Walljar een wanddecoratie collectie heeft speciaal voor in de keuken? Check het snel en vind jouw favoriete print voor in de keuken.

Kleine woonkamer met open keuken inrichtenBen jij er klaar voor?

Een kleine woonkamer met open keuken inrichten met deze tips zou jou nu makkelijk af moeten gaan. Benieuwd naar de keuken wanddecoratie? Neem dan hier een kijkje.

Ruimtes