Klein balkon inrichten

Een klein balkon inrichten kan best een uitdaging zijn. Het liefst maak je een balkon zo sfeervol en gezellig mogelijk, maar wanneer de hoeveelheid ruimte schaars is, kan een klein balkon inrichten nogal een opgave zijn. Op zoek naar inspiratie en tips? In deze blog hebben we een stappenplan voor je uitgeschreven waardoor een klein balkon inrichten nog nooit zo makkelijk is geweest!

Klein balkon inrichten: gebruik dit stappenplan

Ga je een klein balkon inrichten, dan kun je het best stapsgewijs te werk gaan. Wij hebben het opgedeeld in 6 stappen zodat jouw kleine balkonnetje straks niks mist! 

#1. Klein balkon inrichten met houten tegeltjes 

Veel balkons hebben een betonnen vloer, wat er niet altijd even gezellig uit ziet. Maar met behulp van houten tegeltjes kun je de look van jouw balkon compleet veranderen! Ook op een klein balkon kunnen deze geplaatst worden. Je kunt ze vaak op maat bestellen of zelf bijsnijden waar nodig. Ga je dus een klein balkon inrichten, begin dan met het plaatsen van een leuke vloer. 
Klein balkon inrichten

#2. Een loungeset passend bij een klein balkon

Wil je een klein balkon inrichten, dan is een loungeset van pallets een leuke optie. Het is goedkoop en neemt omdat het in de hoek geplaatst kan worden niet veel ruimte in beslag. Met wat kussentjes en dekens ziet het er super gezellig uit!

Ga je een klein balkon inrichten en merk je dat je hier toch niet voldoende ruimte voor hebt, dan adviseren wij een klein tafeltje met stoeltjes, of zelfs meubilair dat inklapbaar is wanneer ze niet gebruikt worden. 
Klein balkon inrichten

#3. Een afscherming voor meer sfeer en privacy

Hoe klein je balkon ook mag zijn, het hebben van privacy is altijd fijn. Met een afscherming zorg je niet alleen voor privacy, maar breng je ook meer sfeer aan jouw kleine balkon. Denk bijvoorbeeld aan een afscherming gemaakt van bamboe of hout, of kies voor een groene afscherming van plantjes of bloemen. Zeker wanneer je een balustrade hebt van ijzeren stangen raden wij aan om een van deze afschermingen toe te passen! 

#4. Een klein balkon inrichten met voldoende groen

Planten bepalen voor een groot deel de sfeer van jouw balkon. De soort planten, de potten en de hoeveelheid planten zijn allemaal bepalend voor de eindsfeer. Pak dit daarom aan zoals jij het wilt en kies de (hoeveelheid) planten waar jij gelukkig van wordt. Wij kunnen alleen maar aanraden om een klein balkon in te richten met planten die geschikt zijn voor buiten en het liefst het gehele jaar in de bloei staan, zodat jouw balkonnetje er altijd fris en mooi uitziet. 
Klein balkon inrichten

#5. Ook in de avond genieten met lampjes 

Ga je een klein balkon inrichten, dan zijn lampjes onmisbaar. Ook ‘s avonds is het namelijk heerlijk om op het balkon te zitten! Er zijn verschillende outdoor lampen, lantaarns, kandelaars en waxinelichtjes die jouw balkon een onwijs knusse sfeer geven. Een lampjesslinger is ook echt een aanrader!
Klein balkon inrichten

#6. Finishing touch met decoraties

Alle bovenste stappen opgevolgd en klaar met een klein balkon inrichten? Dan is het tijd voor de finishing touch! Leg wat kussentjes en plaids op het bankje of de stoelen en plaats een buitenvloerkleed. Heb je een tafeltje, leg er dan wat mooie accessoires neer, zoals kaarsjes. Daarnaast kun je ook de wand nog extra versieren met een mooie tuindoek of een schilderij speciaal voor buiten. Een klein balkon richt je eigenlijk niet veel anders in dan dat je binnenshuis zou doen! 

Dit vind je ook leuk:
tuinschilderijen om jouw tuin mee te decoreren!
Klein balkon inrichten

Voor de groene vingers die een klein balkon inrichten: verticaal tuinieren

Ben je dol op tuinieren en wil je dit niet missen op jouw kleine balkon? Geen zorgen: ook op een klein balkon kun je jouw liefde voor tuinieren voortzetten. Om optimaal gebruik te maken van de weinige ruimte op jouw kleine balkon, raden wij aan om verticaal te tuinieren. Klinkt gek, maar het is heel simpel. Je werkt simpelweg gewoon de hoogte in om ruimte te besparen! Neem bijvoorbeeld een rek, een hoge kast of stapel een aantal kistjes of kratten. Zolang je de hoogte inwerkt, bespaar je een stuk meer ruimte op de grond. 
Klein balkon inrichten

De verschillende stijlen waarmee je een klein balkon kan inrichten

Ga je een klein balkon inrichten, dan zijn er een aantal stijlen waar je uit kunt kiezen. De verschillende interieurstijlen die je binnenshuis kunt toepassen, kun je namelijk ook doorvoeren op je balkon. Ideaal is wanneer jouw kleine balkon als het ware een verlengstuk is van de woonkamer en de stijl van de woonkamer geleidelijk overloopt in het balkon. Dit zijn 5 stijlen waarmee je jouw kleine balkon kunt inrichten! 

Een Bohemian balkon

De boho stijl is een vrolijke stijl die wordt gekenmerkt door vrolijke prints, rotan meubilair, vloerkleedjes en kleurcombinaties als rood, oranje, roze en veel aardse tinten. Een bohemian stijl heeft vaak een Oosterse sfeer en is een van de meest geliefde stijlen om een kleine balkon mee in te richten!
Klein balkon inrichten

Een landelijk balkon

De landelijke stijl is een knusse, niet al te gekke en rustgevende stijl. Vooral natuurlijke materialen worden gebruikt bij een landelijke stijl met sierlijke decoraties en niet te gewaagde kleurcombinaties.
Klein balkon inrichten

Een tropisch balkon

Wil je liever een tropische sfeer creëren op je balkon? Met deze stijl voelt het altijd als zomer op je kleine balkon. Voeg tropische planten toe en gebruik warme, vrolijke kleurencombinaties voor dat tropische gevoel! 
Klein balkon inrichten

Een modern balkon

In tegenstelling tot bovengenoemde stijlen, is de moderne stijl neutraal en strak. Je ziet voornamelijk kleuren als zwart en wit terug, en alle tierelantijnen zijn eigenlijk overbodig. Is dit de stijl waar jij voor wilt gaan, dan kan je alle decoraties en overbodige toevoegingen weglaten.

Ga aan de slag met een klein balkon inrichten!

Wij hopen dat onze tips je voldoende geholpen hebben om lekker aan de slag te gaan met jouw kleine balkon. Maak er wat moois van: hopelijk blijkt een klein balkon inrichten toch niet zó lastig te zijn! Nog op zoek naar leuke decoraties? Ontdek ons gehele assortiment!

RuimtesTips & tricks