Inspiratie babykamer

Je bent zwanger en krijgt nesteldrang… de babykamer moet af, je koopt liever teveel dan te weinig en alles kan niet snel genoeg gaan voor je gevoel. Om je een handje te helpen en wat rust te geven wat de babykamer betreft, helpen wij je heel graag verder aan inspiratie voor de babykamer! Neem alle tips mee om een gave babykamer in te richten en blijf vooral lekker relaxed, dat is het beste voor jou en de baby! Je zal zien dat alles helemaal goed komt! 

Inspiratie vloeren en muren

We beginnen met de vloeren en muren in de babykamer. Deze zijn erg belangrijk en vormen de basis voor een fijne babykamer. Het is belangrijk dat de vloeren in een babykamer veilig is, voor jezelf en de baby.

Voor de muren is het gebruik van witte of andere zachte en lichte kleuren aan te raden! Door witte en lichte tinten oogt een ruimte optisch groter. Daarnaast hebben witte en andere lichte kleuren een opener effect dan donkere kleuren op de muren, wat een fijn gevoel geeft in de babykamer.

Inspiratie babykamer: tijdloze meubels

Aan de meubels ga je misschien wel het meeste geld kwijt zijn. Tegenwoordig zijn er zoveel aanbieders van verschillende babymeubels, keuzestress genoeg dus! Er zijn een aantal meubels die echt niet kunnen missen in de babykamer, waaronder: het wiegje/bedje, de commode en een kledingkast. Het is handig wanneer de basis meubels goed bij elkaar passen. Het liefst in dezelfde stijl en kleur. Zo vorm je een goede en rustige basis voor de rest van de babykamer. 

Kies een leidend thema

Nu we klaar zijn met de basis (vloeren en muren) en de meubels, wordt het tijd een verder thema voor de babykamer te kiezen. Kies een leidend thema om op verder te borduren met de rest van de kleuren, accessoires en inspiratie. Dit kan bijvoorbeeld zijn: ‘dieren’ (waarbij je printjes, een muursticker of behang van dieren laat terugkomen). Maar dit kan ook een kleurthema zijn, zoals: ‘beige met licht grijs’. 

Wij raden je aan te kiezen voor een neutraal thema met rustige kleuren. Dit zorgt voor een strakke babykamer. Wanneer je gaat voor neutrale kleuren in bijvoorbeeld het beddengoed, de gordijnen et cetera, kun je in een aantal accessoires kleur terug laten komen om het niet helemaal een serene babykamer te laten worden. 

Neutraal is tijdloos

Zoals de voorgaande stappen beschrijven, is het handig neutrale muren, tijdloze meubels en een rustig kleuren thema te kiezen voor de babykamer. Naast dat deze punten zorgen voor rust en een fijne babykamer, zou het ook geld kunnen besparen. Wanneer jouw baby uit de ‘babyfase’ is gegroeid, is het namelijk handig niet veel dingen opnieuw te hoeven kopen omdat ze niet neutraal genoeg zijn voor een oudere baby/peuter.

Daarnaast is het erg makkelijk een hele neutrale basis te hebben voor een volgend baby’tje (waarvan je natuurlijk nog niet weet wat het wordt). Ook is het zo dat je een neutrale basis minder snel zat wordt en het tijdloos is!

Aankleding accessoires: veilig of gevaarlijk?

Nu kunnen we beginnen aan de accessoires! Hier zijn tal van mogelijkheden, opties en keuzes voor. Maar het belangrijkste is: een veilige, warme en comfortabele babykamer creëren. Stel jezelf daarom bij alles wat je aanschaft de vraag: ‘Zou mijn baby zich kunnen bezeren aan dit product of is dit eventueel gevaarlijk?’.

Inspiratie babykamer: wanddecoratie

Wanddecoratie is een erg leuke toevoeging aan de babykamer. Je kan veel verschillende kanten op, maar uiteindelijk hangt je keuze natuurlijk af van de rest van de babykamer

Wij hebben speciaal een collectie aan schilderijen en prints ontworpen voor baby’s en kids. In deze collectie is gebruik gemaakt van zachte en lieve tinten, die enorm schattig in de babykamer zullen staan. Een groot voordeel van de kids collectie is het gebruik van universele kleuren. Dit zorgt ervoor dat de schilderijen tijdloos zijn en niet gebonden aan een geslacht. Tip: een voordeel van de universele babycollectie is het makkelijk cadeau kunnen geven! Met universele schilderijen zit je niet gauw verkeerd. 
Inspiratie babykamerNaast schilderijen, heb je natuurlijk allerlei andere decoratie voor aan de wand in de babykamer, zoals: planken, om leuke accessoires op te kunnen zetten. Planken zijn ook erg handig om opbergdozen of andere functionele voorwerpen op te zetten. 

Kussens, knuffels en andere versiering

Maak de babykamer gezellig en af met accessoires! Zachte en lieve kleuren kussens kunnen niet missen. Net als zachte en de schattigste knuffels, waar je kindje maar ook jij helemaal vrolijk van wordt. Daarnaast zijn andere accessoires zoals schemerlampjes, klamboes en muziekaccessoire er in allerlei kleuren en maten te vinden. Hiervoor kan je heerlijk het internet afstruinen!

Mocht je niet uit het interieur komen? Kijk dan op verschillende inspirerende apps, zoals Pinterest en maak een moodboard! Dit zal je overspoelen met ideeën en samenstellingen. 

Meer inspiratie babykamer?

Ben jij nou helemaal enthousiast geworden over de schilderijen uit de babycollectie? Het hele assortiment vind je hier!

Ruimtes