Inrichten studentenkamer

De studentenkamer: het is vaak een vieze, oude en ook nog eens kleine kamer. En toch wonen er momenteel ruim 26.000 studenten op kamers. Om er toch nog een beetje een gezellige studentenkamer van te maken, is het belangrijk dat de ruimte efficiënt maar ook gezellig wordt ingericht. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe pak je dit nu aan? Inrichten studentenkamer met wanddecoratie: je doet het met deze tips!

Goed gebruik maken van de ruimte

Omdat elke vierkante meter telt, is het belangrijk dat je goed gebruik maakt van de ruimte. Dit kan je doen door bijvoorbeeld in de hoogte ook gebruik te maken van de muren. Breng bijvoorbeeld wat planken aan de muur, om hier schoolboeken of leuke decoratieve ingelijste posters op te zetten. Op deze manier krijg je snel een gezellige sfeer in de studentenkamer. 

Inrichten studentenkamer begint bij wanddecoratie!

Inrichten studentenkamer doe je natuurlijk met de posters van Walljar! Bij Walljar bieden wij diverse collecties posters aan die perfect zijn voor elke studentenkamer, of je het nu wilt ophangen of op een plank wilt plaatsen. Hier lichten we een paar populaire studenten collecties voor je uit:

1. Steden

Studenten wonen voornamelijk in grote studentensteden. Denk aan de grootste steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Groningen. Hier maken de studenten herinneringen voor de rest van hun leven, waardoor zij natuurlijk veel affiniteit hebben met de stad. Hang als student zijnde daarom met trots jouw stad aan de muur! Dit kan door bijvoorbeeld de stadskaart op te hangen, maar ook door bijvoorbeeld kenmerkende architectuur van de stad aan de muur te hangen. 
inrichten studentenkamer

2. Kantoor

Een studentenkamer heeft meerdere functies tegelijkertijd. Het is eigenlijk een slaapkamer, woonkamer en werkkamer in één. Dat kan soms best vervelend zijn, al helemaal als jij jezelf moet motiveren om te studeren om dat ene vervelende tentamen te halen. Inrichten studentenkamer: je doet het door motiverende posters op te hangen! Zo hoef je alleen maar te kijken naar die posters en heb je vervolgens weer genoeg motivatie om aan de slag te gaan. Bekijk snel onze kantoor collectie en krijg weer genoeg motivatie!
Inrichten studentenkamer

3. Mindfulness

Het studentenbestaan: het is een druk leven. Je woont op kamers en moet al voor jezelf zorgen, hebt een druk sociaal leven en studeert daarnaast ook nog. Dit kan soms echt te veel zijn, wat chaos veroorzaakt in jouw hoofd. Het inrichten studentenkamer doe je daarom ook  mindfulness posters op te hangen! Op die manier wordt jij weer helemaal rustig van alle hectiek van buitenaf. Hang bijvoorbeeld deze Attracting Energy quote op samen met deze Mediterende Vrouw en voel je direct rustig worden. Onze gehele Mindfulness collectie bekijk je hier!

4. Natuur

Studentensteden bestaan vaak uit veel gebouwen, druk verkeer en vooral heel veel drukte. Er is in de stad amper natuur, wat soms als een gemis ervaren kan worden. Hang daarom natuur wanddecoratie op in bij het inrichten van jouw studentenkamer! Zo heb je in jouw drukke studentenstad toch nog iets van natuur in de buurt. Dat geeft meteen een rustige sfeer. 
Inrichten studentenkamer

5. Muurcirkels

Wil jij wat anders dan een poster? Bij Walljar hebben wij een uitgebreide collectie muurcirkels. Deze opkomende trend geeft elke studentenkamer een unieke en gezellige uitstraling. Hang bijvoorbeeld de Bloemen In Vaas van Van Os op en onderscheid jezelf van alle andere studenten! Of bekijk onze gehele muurcirkel collectie om jouw favoriete muurcirkel uit te zoeken. 

Must read: lees alles in onze blog over muurcirkels, deze ronde wanddecoratie is de nieuwste trend!

Inrichten studentenkamer: kies jouw favoriete wanddecoratie!

Voor het inrichten van jouw studentenkamer is wanddecoratie belangrijk om de ruimte een fijne sfeer te geven. Of je nou jouw favoriete stad, motiverende posters, mindfulness posters of natuur posters ophangt, het maakt jouw studentenkamer meteen af! Ga naar de website en kies jouw favoriete wanddecoratie uit. 

Ruimtes