Creëer de look: Fotowand Hokusai - Walljar

Hokusai posters passen mooi bij jouw interieur als je houdt van Japanse sferen. Het zijn echte pareltjes voor aan de muur.  Deze posters zijn ook leuk te combineren met typografie posters. Daarover lees je meer in deze blog.

Katsushika Hokusai: Japanse kunstenaar

Voor de Hokusai posters is gebruik gemaakt van het prachtige werk van Katsushika Hokusai, één van de bekendste Japanse kunstenaars. Zijn kunstwerk ‘The Great wave’ van Kanagawa hangt dan ook in The Metropolitan Museum of Art in New York. Hokusai leefde tot 1849 en is 89 jaar oud geworden, hij leefde in in Edo, wat nu Tokio heet. Hij was maar liefst zes jaar oud, of eigenlijk moet ik zeggen jong, toen hij begon met schilderen. Hokusai heeft in zijn succesvolle carrière meer dan 30.000 schilderijen, schetsen, houtsneden en afbeeldingen voor prentenboeken gemaakt. Hokusai wordt beschouwd als één van de grootste meesters in de kunstgeschiedenis.

De Hokusai posters en typografie posters in de fotowand:

Woman in kimono

Het echte pareltje tussen de Hokusai posters is het kunstwerk: Woman in kimono. Op dit schilderij is een Japans geklede vrouw in een geruite kimono te zien. In haar rechterhand heeft ze een traditionele waaier vast. Het originele schilderij werd op handgemaakt papier gedrukt op de Ukyio-e manier, dit is een manier waarop de kunstenaar de afbeelding uit het hout kerft, dit voorziet van verf en het vervolgens op het papier drukt. De cultuur van Japan komt mooi terug in dit kunstwerk. Als je hier van houdt, is deze zeker onmisbaar aan jouw wand.

hokusai posters

Goten-Yama Hill

De fotowand met Hokusai posters is niet compleet zonder de Goten Yama Hill at Shinagawa, deze staat bekend om zijn prachtige Kersenbloesem tijdens de Edo periode. Gotem-Yama betekent ‘Palace-Mountain’ omdat dit het uitzicht was van ‘the Shogun’s villa’. Met het mooie oceanisch uitzicht was het de perfecte picknick spot voor mensen, zoals ook te zien is in het schilderij. De blauwe kleur van de lucht en zee evenaren elkaar en deze zijn mooi in contrast met het lichtroze van de Kersenbloesem.

hokusai posters

The Great Wave of Kanagawa

Het meest indrukwekkende kunstwerk van de Hokusai posters is The great wave. Niet alleen is deze heel bekend, maar representeert het de tsunami’s en stormen in die tijd. Vandaar dat er grote golven op zijn afgebeeld. Ook dit kunstwerk is een houtsnede van origine. De intens blauwe kleur van de golf heet ‘Berlijns blauw’ dit was toen der tijd een nieuw pigment afkomstig uit China. Deze kleur past mooi bij een interieur met blauw tinten. Het kan ook in een rustig interieur een echte ‘eyecatcher zijn’.

hokusai posters

Calm

Tussen de Hokusai posters wordt er ook gebruik gemaakt van typografie posters. Dit om het niet te druk te maken. Daarom past de poster met het woord ‘calm’ daar perfect bij. Er is veel te zien op de Hokusai posters, zo zien we mooi lijnwerk en wordt er gebruik gemaakt van interessante kleuren. Toch geeft het ook een gevoel van sereniteit, door de stijl waarin het kunstwerk gemaakt is. In de Japanse cultuur zijn ze gericht op ‘mindfulness’ hierbij is meditatie een dagelijkse bezigheid. Kom tot rust en wordt kalm van deze posterwand. ;)

hokusai posters

Art is therapy

Deze typografie poster past mooi tussen de Hokusai posters, omdat kunst maken kan worden gezien als therapeutisch en het kalmeren van je geest. Kijken naar kunst kan ook een moment van ontspanning geven. En een ruimte die rustgevend is ingericht draagt hier ook een steentje aan bij. Maak je inrichting af met het toevoegen van deze poster.

hokusai posters

Shop je Hokusai posters in onze webshop!

Zie jij deze Hokusai posters graag bij jou aan de muur? Shop de gehele posterwand hier, of selecteer de posters die jij wilt. Je kan natuurlijk ook je eigen combinatie maken. Bekijk alle typografie posters hier.

Fotowanden