Hal inrichten

De hal inrichten is een heel belangrijk element in jouw huis! Het is de ruimte waar jijzelf en visite de eerste indruk krijgen van de rest van het huis. Helaas wordt er niet altijd de aandacht besteed aan de hal en wordt deze als laatste echt ingericht. Of mensen weten niet precies wat ze met de hal aan moeten. Het is tijd dit te veranderen! Wij zetten makkelijke tips en tricks voor je op een rijtje, waardoor de hal inrichten een eitje wordt.

#1 Wit is de basis

Je kunt veel kanten op gaan met de hal, maar het begint allemaal bij de kleur. Wit doet altijd goed! Hoe groot je hal ook is, door witte muren lijkt je hal optisch groter. Dit geldt ook voor andere lichte tinten. Daarnaast geven wit en lichte kleuren een open en fijne uitstraling. Dit is positief, aangezien je hier binnen komt. Donkere tinten geven daarentegen een kleiner gevoel. Vaak is dit niet wat mensen willen.

#2 Licht jouw hal op!

Een punt dat erg belangrijk is bij de hal inrichten, is het licht in de hal. Vraag jezelf af welke sfeer je wilt creëren. Wil je gaan voor een romantische of gezellige hal? Kies dan voor een wat zachter en warmer licht. Of wil je gaan voor een lichte hal? Kies dan voor een fellere lamp, of spotjes.
Hal inrichtenWat altijd een aanrader is, is een dimmer in de hal, zodat je het licht goed kunt afstellen naar de juiste sfeer en omstandigheden. Een andere aanrader is het plaatsen van verschillende lichten en lampen. Ga bijvoorbeeld voor een schemerlampje op een kastje en een groot ‘hoofd’ licht, of combineer spotjes met een ander groot licht, zodat je verschillende licht opties uit verschillende hoeken in de hal hebt.

#3 Spiegels maken ruimer

Spiegels zorgen voor een optisch ruimere hal. Je kunt veel kanten op gaan met spiegels, dit is geheel afhankelijk van de ruimte van de hal en het interieur. Het is leuk één grote spiegel op te hangen, of meerdere kleine spiegels voor een speels effect! Voor het meest ruime effect in de hal, doe je er het beste aan de spiegel op de lange wand te hangen. 

#4 Hal inrichten: vloeren 

Er zijn enorm veel verschillende vloeren. De keuze die jij maakt qua vloer, laat de hal optisch groter of kleiner ogen. Daarom raden wij aan tijdens de hal inrichten de vloer rustig te houden. Neutrale tinten en vloeren, laten de hal groter lijken. Heb je een smalle hal? Dan werkt het goed de vloer in de breedte neer te leggen, om de hal breder te laten lijken.

Een andere tip om de hal groter te laten ogen, is het verven van de plinten in dezelfde kleur als de vloer. Dit laat de vloer groter ogen en geeft een ruimtelijker effect. 

#5 Pak uit met wanddecoratie in de hal! 

Bij de hal inrichten kun je creatief te werk gaan met van alles, waaronder wanddecoratie. Daarbij kun je in de wal van kunst posters en prints een gave fotowand creëren. Er is een mega groot aanbod aan kunst voor aan de wand. Je kunt een persoonlijke foto muur met verschillende posters en prints maken, wat erg leuk is! Met een persoonlijke fotowand kun je bijvoorbeeld foto’s ophangen met vrienden en familie, of met je partner! Zo denk je altijd aan je dierbaren wanneer je thuis komt en weer weg gaat.

Daarnaast kun je het natuurlijk ook bestaande kunst toevoegen aan de hal! Neem
hier een kijkje bij onze collecties en wie weet ziet jouw hal er binnenkort helemaal gaaf uit!
Hal inrichten

#6 Maak gebruik van planten of bloemen 

Is het niet heerlijk binnen te komen en de geur van verse bloemen of planten te ruiken? Het ruikt niet alleen lekker, maar is ook een leuke aankleding om de hal in te richten. Planten en bloemen geven een vrolijke en natuurlijke indruk. Heb je een kleinere hal, dan is het erg leuk bloemen in een vaas neer te zetten op een sidetable, of op de grond in een grotere vaas. Heb je een grote hal, dan kun je gebruik maken van meerdere planten of grote accessoires gebruiken om de bloemen in te doen.

Ben je niet zo goed in het onderhouden van bloemen en planten? Neem dan eens een kijkje in onze bloemen en planten collectie, zo heb je leuke wanddecoratie in de hal zonder dat je er naar om hoeft te kijken!Hal inrichten

#7 Gebruik de ruimte slim

Een hal kan klein of groter zijn, maar blijft in de meeste gevallen een ruimte die goed benut moet worden. De meeste mensen willen naast een mooie eerste indruk van het huis, een hal hebben die praktisch is en waar mensen hun jassen op kunnen hangen. Er zijn veel verschillende manieren voor het creëren van ruimtes binnen een hal. Je kan naast een kapstok neerzetten er ook één aan de muur bevestigen. 

Wat ook handig is voor de hal inrichten, zijn opbergmanden. Deze heb je in veel verschillende soorten en maten. Je kunt manden kwijt op een plank boven de kapstok, maar ook op een kast. Het ligt er maar net aan wat er verder in de hal staat. Denk slim na over het inrichten van de hal en alles valt op zijn plek!

#8 Kisten of kastjes doen het goed in de hal

De hal is een transitzone, dit houdt in dat je er kort bent en je gasten er niet ‘verblijven’. Dit neemt zich mee dat het vooral belangrijk is dat de hal een goede eerste indruk geeft en praktisch is ingericht.

Vaak wordt de hal gebruikt als opbergruimte voor jassen en schoenen. Het gebruik van een kist of kast (met of zonder lades) is erg handig en staat leuk. Kies meubels die er leuk uit zien én een opbergruimte hebben. Zo kun je je spulletjes ongezien opbergen. Daarnaast kun je natuurlijk een leuke vaas of andere accessoires op het meubel zetten voor de aankleding.

De hal inrichten met onze collectie!

Wij hopen dat je met onze tips aan de slag kunt en de hal inrichten je makkelijker is gemaakt. Ben je nieuwsgierig geworden naar onze wanddecoratie voor in de hal? Klik dan hier!

Ruimtes