Grote wanddecoratie

Het oh zo bekende probleem bij mensen. Ze durven de uitdaging wel aan te gaan om eindelijk die lege muur eens aan te pakken, maar weten niet waar ze een grote wanddecoratie moeten ophangen aan hun muur. Bij Walljar is dat geen probleem! We got you! Wij helpen jou om het juiste formaat voor jouw muur te vinden en geven je alle tips en tricks die je nodigt hebt! Zie hier ook wat leuke ideeën!

De ideale grote wanddecoratie bij de eettafel

Een wanddecoratie aan de eettafel hang je vrijwel altijd aan de lange zijde van de tafel. Dit moet dan ook een groot kunstwerk zijn of een twee -of drieluik van meerdere kunstwerken. Alleen zo creëer je de juiste verhoudingen met de eettafel. Een kunstwerk mag nooit breder zijn dan de tafel! Dit is echt een no-go! Als je kiest voor één grote wanddecoratie, probeer dan een breedte van ⅔ van je tafel aan te houden. 

Voor het twee -of drieluik is het leuk om een thema te kiezen of kunstwerken te kiezen die in elkaar overlopen. Zo matcht alles perfect en heb je een
fotowand die op iedereen indruk zal maken. 

Wil je nu toch een schilderij aan de korte zijde van de tafel ophangen? Dan is het handig om voor een verticaal schilderij te kiezen zodat het formaat goed bij de korte zijde van de tafel past.

Welk formaat past goed bij de bank?

De wanddecoratie die je bij de bank ophangt moet altijd op een specifieke hoogte hangen. Het is namelijk belangrijk dat er tussen de bank en de wanddecoratie nog wat ruimte zit, 30 cm tot 45 cm is hier the way to go. De reden dat je dit moet doen is dat zodat de ruimte er niet te krap uit komt te zien. Het blijft zo overzichtelijk en ruimtelijk.
Grote wanddecoratie
Voor de grote van de wanddecoratie zelf is het belangrijk dat deze niet te groot, maar ook niet te klein is. Je wilt geen kleine wanddecoratie aangezien het dan maar één van de accessoires in het interieur en valt het een beetje weg in de rest van je interieur. Wanneer je een te grote wanddecoratie aanschaft kan het te overheersend zijn en uit verhouding met de rest van het interieur. 

De juiste grootte voor een wanddecoratie boven de bank is dan ook 2/3e tot 3/4e ten opzichte van de grootte van jouw eigen bank. Zo is de wanddecoratie niet te groot, niet te klein en kan het flawless mee in jouw interieur. 

Wat hang ik in mijn hal op?

Heb jij een grote hal? Dan kun je natuurlijk een groot formaat wanddecoratie ophangen! Maar voor de hal is een grote wanddecoratie over het algemeen niet zo geschikt omdat de hal niet altijd de grootste ruimte is in huis. Het is hier beter om wat kleinere schilderijtjes op te hangen. 

Het beste idee is om meerdere kleine schilderijen langs elkaar te hangen zodat je een galerij achtige vorm krijgt. Je kunt bijvoorbeeld meerdere portretten langs elkaar hangen of een thema zoals dieren of bloemen maken. Zo passen de schilderijen uitstekend bij elkaar. 

Wat ook een leuke optie is, is om een panorama vorm te maken en hier een leuke fotowand van te maken. Zo heb je meerdere kleine schilderijen naast elkaar die samen een mooi geheel vormen.

Must read: Een 6- stappenplan voor het vinden van jouw wandversiering!

Kunstwerk in de slaapkamer 

In de slaapkamer moet er sprake zijn van een grote wanddecoratie. De wanddecoratie mag hier absoluut niet te klein zijn. Dit zou namelijk de verhouding van het interieur verstoren. Het gaat in dit geval wel om een wanddecoratie aan het hoofdeind van het bed. Je kunt uiteraard wel een kleiner schilderij aan een andere muur in de slaapkamer hangen. 

Grote wanddecoratie

Het schilderij aan het hoofdeind van het bed moet dan ook minimaal 120 cm meter groot zijn. Let op! Dit geldt voor een 2 persoons bed! Voor een enkel bed geldt de helft uiteraard. Je kunt wat ruimte tussen het bed en het schilderij houden, maar dit is niet per se nodig. Wil je dit toch doen? Houdt dan ongeveer 20 cm aan. Zie ook deze grote wanddecoratie boven het bed.

Sommige mensen kiezen ervoor om mega grote wanddecoratie achter het bed neer te zetten ter grote van de hele muur. Dit is een gaaf idee, zeker als je een groot thema schilderij hebt zoals de jungle of een wereldkaart. Let wel goed op, want zo een soort wanddecoratie is zeer overheersend en bepaald eigenlijk de inrichting van de rest van de slaapkamer. Kijk dus eerst goed of dit bij jouw smaak past!

Je weet nu waar je het moet ophangen, nu de grote wanddecoratie zelf nog!

Nu je alles weet over de grote van jouw wanddecoratie, wordt het tijd om jouw kunstwerk aan te schaffen. Bekijk daarom nu de collecties van Walljar en vind jouw favoriete design!

RuimtesTips & tricks