Geel interieur

Met een geel interieur ben je altijd verzekerd van een vrolijke sfeer in huis. Kleuren hebben namelijk een grote invloed op de sfeer van een ruimte. Omdat geel een kleur is die vaak geassocieerd wordt met de zon, zomer, energie en geluk, is het ook wel een kleur waar velen vrolijker van worden. Jouw huidige interieur omtoveren tot een geel interieur? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje!

Een geel interieur toepassen bij verschillende stijlen

Benieuwd of een geel interieur zou passen bij jouw interieurstijl? Eigenlijk kun je geel in elke interieurstijl wel toepassen. Kijk maar! 

Een geel interieur bij retro stijl

Een retro interieur kenmerkt zich door de vintage, ouderwetse maar toch vrolijke stijl. Geel past onwijs goed bij deze stijl. Vooral mosterdgeel past er perfect bij omdat het zo goed samen gaat met de houten, oranje en groene tinten die je veel terugziet in een retro interieur! 
Geel interieur

Een geel interieur bij Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl heeft vaak zachte kleuren en een over het algemeen rustgevende sfeer. Juist omdat er zoveel gebruik wordt gemaakt van zachte kleuren, kun je met geel een leuke twist geven aan jouw Scandinavische interieurstijl. 
Geel interieur

Een geel interieur bij industriële stijl

Juist een industrieel interieur kan de kleur geel goed gebruiken. Een industrieel interieur kan soms wat warmte en fleur missen. Wanneer je geel laat terugkomen in de vorm van woonaccessoires of een gele muur, heeft een industrieel interieur nog meer sfeer! Geel past daarnaast perfect bij de rustieke zwarte, houten en metalen elementen. 

Een geel interieur bij moderne stijl

Een modern interieur heeft vaak een clean, strakke en niet al te gekke look. Met een geel interieur maak je deze stijl wat speelser waardoor het geheel er heel tof uit gaat zien. Voeg bijvoorbeeld een gele stoel toe of andere gele accessoires!
Geel interieur

Een geel interieur: voor welke tint ga jij?

Geel bestaat in verschillende tinten, met iedere tint een ander soort gevoel en sfeer. Wil je voor een geel interieur gaan maar weet je niet welke tint geel je moet kiezen? Wij benoemen er een paar. 

Felgeel

Felgeel is een kleur dat er echt uitspringt en waar je dus echt een statement mee kunt maken. Een accessoire of meubelstuk in een felgele kleur kan daarom een hele toffe eyecatcher zijn. Wil je dus iets dat eruit springt, kies dan felgeel! 

Lichtgeel

Onder lichtgeel valt citroengeel en pastelgeel. Het zijn wat zachtere kleuren, maar wel heel fris en levendig. Ze passen bijvoorbeeld goed in een lichtere ruimte en zorgen voor een verfrissend contrast in een interieur met donkere kleuren zoals donkerblauw.

Warmgeel

Bij warmgele kleuren moet je denken aan mosterd, curry en okergeel. Deze tinten hebben een warme uitstraling en in tegenstelling tot de andere tinten zorgen ze meer voor knusheid in plaats van fris en levendigheid. 

Manieren om een geel interieur te verwerkelijken

Er zijn verschillende manieren waarop je geel kan laten terugkomen in jouw interieur. Wij hebben 5 manieren voor je op een rijtje gezet! 

#1. Een geel interieur met een gele muur

Wil je voor een geel interieur gaan, dan is het geel verven van een volledige muur een gewaagde manier om dit aan te pakken. Omdat geel een lichte kleur is, zal het licht dat binnenvalt weerkaatst worden, waardoor alles lichter en ruimer oogt. Is een volledige muur toch too much? Dan kun je ook een gedeelte van de muur een gele kleur geven!
Geel interieur

#2. Een geel interieur met een geel stoeltje

Wil je een geel interieur, maar wil je het net wat minder extreem aanpakken? Overweeg dan een meubelstuk in een gele kleur, zoals een stoel of een tafeltje. Een geel meubelstuk zal werken als een blikvanger en er echt uitspringen! 
Geel interieur

#3. Een geel interieur met een gele plaid

Vind je het aanschaffen van een meubelstuk in zo’n sprekende kleur net wat te spannend, dan kun je het meubilair zelf neutraal houden en kiezen voor gele accessoires zoals een gele plaid over de bank!
Geel interieur

#4. Een geel interieur met behulp van een vloerkleed

Elk huis heeft een stuk meer sfeer wanneer er een mooi kleed ligt. Het zorgt voor warmte en maakt van een deel van je interieur één geheel. Wil je voor een geel interieur gaan en het zonnetje in huis halen, ga dan voor een geel vloerkleed! Zorg er wel voor dat de rest van het meubilair wat neutralere kleuren heeft, zodat het niet al te druk wordt. 

#5. Een geel interieur met gele woonaccessoires

Wil je voordat je wat grotere veranderingen aanbrengt aan jouw interieur, eerst uitproberen of geel wel echt wat voor jou is? Dan kun je dat doen door verschillende woonaccessoires in huis te halen in de kleur geel. Denk aan kaarsjes, kussentjes, bloemen of gele vazen. Daarnaast is gele wanddecoratie ook heel tof! Bekijk bijvoorbeeld dit zonnebloem schilderij!
Geel interieur

Een geel interieur: welke kleurencombinaties zijn er?

Wil je voor een geel interieur gaan? Je kunt geel goed combineren met andere kleuren! Wij laten je een aantal mooie kleurencombinaties zien. 

Een geel interieur gecombineerd met zwart

Bestaat jouw interieur voornamelijk al uit zwarte en witte meubels en accessoires? Waarschijnlijk kan het dan wel wat vrolijke kleuren gebruiken. Geel in een zwarte ruimte zorgt voor een heel mooi contrast. Zeker wanneer je voor een felle kleur geel kiest, springt dit er echt uit! 
Geel interieur

Een geel interieur gecombineerd met groen

Geel is van zichzelf al best een natuurlijke kleur, waardoor een combinatie met groen echt heel goed matcht. Dit kan met een groene muren, meubilair of simpelweg met planten!   

Een geel interieur gecombineerd met blauw

Een geel interieur gecombineerd met blauwe kleuren zal er altijd geweldig uitzien. Maakt niet uit welke tint blauw je kiest, van pastelblauw tot aan diepzee blauw, de combinatie met geel zorgt voor een prachtig resultaat.
Geel interieur

Een geel interieur gecombineerd met grijs

Waar de meeste andere kleuren er echt voor zorgen dat geel eruit springt, zorgt grijs er juist voor dat het effect van geel verzwakt wordt. Dit is vooral perfect wanneer je een rustig en minimalistisch interieur wilt, maar wel verlangt naar wat kleur. Gele kussens op een grijze bank is bijvoorbeeld echt een match. 
Geel interieur

Een geel interieur gecombineerd met roze 

Roze in combinatie met geel heeft een zachte, lieve uitstraling. Je kunt hier eigenlijk haast niet mis mee gaan. Combineer bijvoorbeeld verschillende kleuren stoelen, kussentjes of andere decoraties met geel en roze voor een prachtig geel interieur!
Geel interieur

Klaar om een geel interieur te creëren?

Is een geel interieur nou echt iets waar je voor wilt gaan? Wij hopen je met deze blog voldoende te hebben geïnspireerd! Ben je nog op zoek naar unieke wanddecoratie voor in jouw interieur? Ontdek hier al onze posters!

Ruimtes