FC Den Bosch fans

Deze blog is voor de echte FC Den Bosch fans! Lees hier alles over de geschiedenis van FC Den Bosch en hun iconische voetballers! Alle hoogtepunten van de club vind je als wanddecoratie bij Walljar!

Kampioenschappen en clubiconen

FC Den Bosch wist in 1971,1983, 1992, 1999, 2001 en 2004 promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Voor alle FC Den Bosch fans waren dat toch wel de mooiste jaren en wedstrijden om mee te maken. Je wordt namelijk niet elke dag kampioen van de Eerste Divisie.

Mede door spelers als Stefan Jansen, Ruud Van Nistelrooij, Anthony Lurling en Jack de Gier wist de club maar liefst 4 keer kampioen te worden van de Eerste Divisie. Deze spelers wisten de ene naar de andere bal erin te knallen. Door de doelpuntenmachines konden de kampioenschappen een stuk gemakkelijker worden binnengehaald. 
Den Bosch wanddecoratieNaast deze vier kampioenschappen wist FC Den Bosch in 1983 en 1992 ook te promoveren door als winnaar uit de play-offs te komen. De oh zo spannende play-offs zijn altijd wedstrijden om naar uit te kijken. Iedere ploeg gaat er vol op om hun plekje in de Eredivisie veilig te stellen. Er is altijd veel spanning en sensatie. Een recept voor een goede voetbalmiddag dus!

Wil jij voor de FC Den Bosch fans nou een poster kopen? Bekijk dan nu onze voetbal Den Bosch collectie en bestel jouw poster!

De belangrijkste finale uit de geschiedenis van de club

De bekerfinale in 1991 is voor zowel FC Den Bosch als de FC Den Bosch fans een hoogtepunt maar ook een dieptepunt in de geschiedenis van de club. Om met het beste te beginnen was dit de eerste en enige keer dat FC Den Bosch de finale van de beker wist te bereiken. 

De club moest het na een succesvolle bekercampagne opnemen tegen Feyenoord in de finale. Dit was voor de club en de FC Den Bosch fans een uniek moment om mee te maken. De kaarten voor de finale waren binnen no-time uitverkocht, want hier moest je bij zijn!

The underdog 

De bookmakers voorspelde een makkelijke overwinning voor Feyenoord, maar het tegendeel bleek waar. Feyenoord kwam weliswaar 1-0 voor maar had alle moeite met FC Den Bosch. Feyenoord moest alle zeilen bijzetten om het gemotiveerde FC Den Bosch van zich af te houden. De eredivisionist wist bij tijd en wijl Feyenoord zelfs terug te dringen en grote kansen af te dwingen. 

Vervelend staartje aan eind van de wedstrijd

Helaas mocht het voor FC Den Bosch niet zo zijn en kwam er een vervelend staartje aan het eind van de wedstrijd. In de 83e minuut vonden de Feyenoord supporters het namelijk nodig om uit blijdschap het veld op te stormen. Hierop besluit de scheidsrechter af te fluiten en won Feyenoord de wedstrijd. 

Na afloop diende FC Den Bosch tevergeefs nog een klacht in omdat de wedstrijd 7 minuten korter zou hebben geduurd. Hier werd echter helaas geen gehoor aan gegeven. Maar ondanks de spijtige afloop was het bekeravontuur en opbouw naar de finale een werkelijk sprookje en een van de hoogtepunten van de club!

Ken jij FC Den Bosch fans?

Check dan nu de schilderijen van ‘’voetbal Den Bosch’’ op Walljar! Deze prints kun je bestellen op poster, canvas en plexiglas en is een perfect cadeau voor echte FC Den Bosch fans!

Collecties