Dieren kunst

Kan jouw huis of kantoor nog wat worden opgefleurd met te gekke dieren kunst? Walljar heeft een unieke dieren collectie, met speelse dieren kunst die net dat extra beetje flair geeft aan de ruimte.

Je ziet het tegenwoordig steeds meer: dieren in het interieur. Dieren kunst is speels en leuk toe te voegen aan verschillende ruimtes. De posters en prints uit de dieren collectie van Walljar bestaan uit subtiel gekleurde tinten en zijn op een minimalistische manier getekend. Tot in detail vind je de kenmerken van de dieren terug in het ontwerp.

Waar hang ik de dieren kunst op? 

De dieren collectie is geschikt is voor allerlei plekken in huis en eventueel ook op kantoor. Aangezien de dieren posters en prints bestaan uit zachte, subtiele tinten en minimalistische tekeningen, mengen deze makkelijk in het interieur.

Zo is het bijvoorbeeld erg leuk een dierenprint in het groot boven de bank te hangen. Of een klein schilderijtje met een gave dieren poster in de WC of badkamer. Óf een hele grote print (wanneer daar ruimte voor is) in de keuken, of in de slaapkamer! Niks is te gek, gebruik de dieren kunst om indruk te maken.

Dieren kunst in de WC of badkamer

Zou jij jouw favoriete dieren print in de WC of in de badkamer willen hangen? Wees dan niet bang dat de print lelijk wordt! Walljar heeft voor ‘vochtige’ ruimtes de oplossing dat jouw dieren kunst mooi blijft. Walljar biedt haar prints namelijk aan in plexiglas: glas dat jouw print beschermt tegen vocht en makkelijk met een doekje af te halen is. Dus ook beschermt tegen stof en vuil van buitenaf.

Dieren kunst in de woonkamer, slaapkamer of kantoor

In de ‘droge’ ruimtes is het erg gaaf een of meerdere ingelijste posters van dieren op te hangen, of neer te zetten op een tafeltje/tegen de wand. Daarnaast is canvas ook een leuk en geschikt materiaal om jouw dieren posters op te bestellen. 
Dieren kunst

Dieren kunst in de keuken

In de keuken ligt het er heel erg aan waar jij jouw unieke dieren schilderij wilt ophangen. Is dit op een muur niet te dicht bij de keuken? Dan kun je natuurlijk gaan voor een (ingelijste) poster of een canvas schilderij. Maar wanneer jij jouw dieren poster dichter bij het fornuis wilt zetten, is plexiglas het makkelijkste materiaal. Wanneer er vetspetters of viezigheid op komt, is dit makkelijk afneembaar met een doekje.

Waar komt de dieren kunst vandaan?

Dieren kunst is ontstaan in de 19e eeuw. Het begrip ontstond nadat verschillende kunstenaars besloten dieren te schilderen en uit te beelden. Vooral rond 1850 werden dieren erg populair in schilderijen en op tekeningen.

6 populairste dieren posters van Walljar

Er zijn veel verschillende dieren terug te vinden in de dieren collectie, wij hebben de 6 populairste voor je op een rijtje gezet!

1. Le Serpent - Slang

 Dieren kunst; slang De gekronkelde slang is een opvallende dieren kunst uit de dieren collectie. Deze prachtige tekening is van origine gemaakt op papier door middel van gravure à la poupée en gekleurd met de hand. Het kunstwerk dateert uit 1688 - 1698. Het ontwerp van Le Serpent is te verkrijgen op (ingelijste) poster, canvas en plexiglas. Leuk als eyecatcher in de woonkamer!

2. Le Lézard - Hagedis

 Dieren kunst; hagedis
De hagedis is een indrukwekkende verschijning uit de dieren collectie. Deze moderne en artistieke print is perfect voor een huis met een eigentijdse stijl. Het kunstwerk dateert namelijk uit 1688 - 1698. Het ontwerp van Le Lézard is te verkrijgen op (ingelijste) poster, canvas en plexiglas. Leuk voor in de kantoorkamer!

3. Le Flamant Rose - Flamingo 

 Dieren kunst; flamingo De flamingo is een mooie, subtiele verschijning uit de dieren collectie. Deze Europese flamingo is gemaakt in 1600 opdracht van keizer Rudolf II en is van origine gemaakt op papier door middel van penseel in waterverf, dekverf over potlood en handschrift in pen. Je kunt niet anders dan genieten van deze print. Het ontwerp van Le Flamant Rose is te verkrijgen op (ingelijste) poster, canvas en plexiglas. Voegt flair toe in de woonkamer en slaapkamer!

4. Le Scarabée Vert - Groene Kever

 Dieren kunst; kever De dieren kunst van de groene kever is een stoere en indrukwekkende print uit de dieren collectie. De beestjes van Jan Augustin van der Goes zijn zo realistisch getekend; het is net alsof ze elk moment van het papier kunnen kruipen. Het ontwerp Le Scarabée Vert is te verkrijgen op (ingelijste) poster, canvas en plexiglas. Gaaf voor in de hal of kantoorkamer!

5. Le Cacatoès - Kaketoe

 Dieren kunst; kaketoe Deze kaketoe is een beauty uit de dieren collectie. Op de print staat een Molukkenkaketoe (Cacatua moluccensis) met een grijze kop, met grijze en rode pluimen. Het ontwerp van Le Cacatoès is verkrijgbaar op (ingelijste) poster, canvas en plexiglas. Deze subtiele, lieve dieren poster is zeer geschikt voor verschillende ruimtes (ook passend in de kinderkamer)! 

6. Le Papillon - Vlinder 

 Dieren kunst; vlinder Deze vlinder is een prachtige verschijning uit de dieren collectie. De tekening is van origine gemaakt op papier door middel van pen in zwart en penseel in waterverf. Het kunstwerk dateert uit 1792 - 1861. Het ontwerp van de Le Papillon is te verkrijgen op (ingelijste) poster, canvas en plexiglas. Deze mooie dieren kunst is zeer geschikt voor verschillende kamer (ook passend in de kinderkamer)!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar alle dieren kunst?

Neem een kijkje in onze webshop en bestel hier jouw favoriete dieren kunst uit de dieren collectie

Collecties