Behang inspiratie

Heb jij een nieuwe woning of wil jij graag jouw interieur opfleuren? Dan kunnen meubels en accessoires veel doen, maar met een gedurfd behangetje zal jouw woonkamer meteen een nieuwe look hebben! Kijk mee naar de verschillende opties en doe behang inspiratie voor de woonkamer op. 

Behang inspiratie: de hele muur

Heb jij een saaie muur die wel wat kleur of een printje kan gebruiken? Dan kun je natuurlijk er voor kiezen om de hele wand te behangen. Zo creëer je een echte eyecatcher in de woonkamer. Er zijn natuurlijk veel verschillende opties wanneer je kiest voor behang. Hieronder kun je er een aantal vinden:

Effen behang of textuur
Kies voor een effen behang of ga voor een levendige woonkamer met een subtiele of drukke print. Heb jij een grote woonkamer? Dan kun je gaan voor dat grove donkere behang. Bij een kleinere woonkamer kun je beter gaan voor lichte kleuren met subtielere patronen. Zo zal de kleine woonkamer wat grote ogen.

Neutraal of een druk printje
Ga jij mee met de
behang inspiratie trends of wil jij wat minder risico nemen? Tegenwoordig zijn de natuurlijke jungle behangetjes vol met bamboe en palmbomen helemaal in. Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor neutrale patronen die wat minder gevoelig zijn voor de trends en toch jouw woonkamer sfeer geven. 
Behang inspiratie

Lambrisering van behang maken

Lambrisering betekent simpelweg alleen de onderkant of bovenkant van de muur behangen. Dit is een enorme trend binnen wanddecoratie, en geeft een modern effect aan jouw woonkamer. Met de volgende stappen heb jij binnen no-time een leuke lambrisering in jouw woonkamer:

  1. Kies een leuk printje uit.
  2. Bedenk tot welke hoogte je het behang wilt hebben.
  3. Smeer het behang in met behanglijm.
  4. Plaats het behang op de muur.
  5. Maak het af met plinten!

Behang inspiratie

Behang inspiratie: behangpaneel maken

Wellicht vind jij een druk behangetje wel erg leuk, maar durf je dit niet helemaal aan. Dan zijn behangpanelen de perfecte oplossing voor jou. Behangpanelen kun je ook zo groot of klein maken als je zelf wilt, ideaal! Dit paneel kun je ook gemakkelijk verplaatsen als je het zat bent. Met de volgende stappen kun jij jouw unieke behangpaneel maken:

  1. Koop het wandpaneel.
  2. Schuur de zijkanten.
  3. Zet het paneel in de grondverf.
  4. Smeer het paneel in met behanglijm.
  5. Plaats het behang en strijk glad.
  6. Snijd het behang in de perfecte maat met een stanleymes.
Behang inspiratie

Behang in een fotolijst

Wil jij een leuk printje aan de muur, maar wil je niet een te drukke kamer creëren? Ga dan voor een leuk behangetje in de fotolijst. Wanneer je gebruik maakt van een fotolijst kun je makkelijk switchen tussen printjes en groottes. Fotolijsten zijn er namelijk in veel verschillende maten! Tip! Kijk eens in onze poster collectie en wellicht zit hier wel een leuk printje voor jou tussen!
Behang inspiratie

Behang inspiratie: match het met jouw decoratie

Hoe leuk is het om jouw behang als decoratie terug te laten komen. Zo kun je een behangpaneel combineren met hetzelfde behang in een fotolijst ergens op een andere plek in de woonkamer. Zo zal jouw woonkamer altijd matchy zijn!

Behang inspiratie opgedaan?

Nu je verschillende voorbeelden hebt gehad om behang toe te passen in de woonkamer kun jij aan de slag gaan! Kijk voor meer wooninspiratie eens op onze blogpagina!

RuimtesTips & tricks