Collectie uitgelicht: Architectuur posters - Walljar

Architectuurliefhebbers opgelet! Wij hebben de mooiste architectuur poster voor jou zeker in ons assortiment. Kijk jij altijd vol interesse naar de bijzondere details in bruggen, gebouwen en torens? Dan past onze Architectuur collectie zeker bij jou! 

Wat is architectuur?

Architectuur gaat niet alleen om gebouwen. Het is de kunst en wetenschap van het ontwerpen van gebouwen, steden, woningen, interieurs, meubels, landschappen en objecten. Er zijn veel verschillende stijlen in de architectuur. Het is je vast wel eens opgevallen dat elke stad en land hele andere stijlen kunnen hebben. Die variëteit in details is wat architectuur zo interessant maakt. Daarom zie je in onze architectuur collectie ook zoveel verschillende architectuur posters

Drie keer een architectuur poster van gebouwen

  1. De eerste architectuur poster die we willen uitlichten is deze print uit Vaticaanstad met adembenemende details. De zonneharpen die naar binnenkomen door het raam geven de ruimte een gouden uitstraling, waardoor een magische sfeer ontstaat. 
  2. De tweede print is Chicago Building. Door het lage standpunt van de fotograaf en het contrast tussen licht en donker wordt de grootte van het gebouw mooi benadrukt. 
  3. Als laatste willen we graag Himeji Kasteel uitlichten. Een prachtige donker zwart-wit print van een Japans kasteel. Dit gebouw is een van de oudste overgebleven originele gebouwen uit de Sengoku periode en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

architectuur poster

Drie keer een architectuur poster van bruggen

  1. Bruggen zijn overal. Vaak hebben ze bijzondere details zoals Brooklyn Bridge Up Close. Deze hangbrug was de eerste weg die Brooklyn met Manhattan verbond. Echte New Yorkers lopen deze lange brug over in zo’n 25 minuten. De meeste toeristen doen hier 60 minuten over. Wij snappen dat wel als we kijken naar de mooie details op deze foto. 
  2. De tweede architectuur poster met brug is Golden Gate Bridge. Het zwart-wit benadrukt hier de mist waar San Francisco om bekend staat. Dat is ook de reden dat de brug niet goud is, zoals de naam doet vermoeden, maar een rood-oranje kleur, zodat de brug ook in de mist goed te zien is. 
  3. Als laatste hebben we gekozen voor New River Gorge Bridge. Deze brug in West Virginia is met 924 meter lengte de op drie na langste brug ter wereld!

architectuur poster

Drie keer een architectuur poster van torens

  1. Torens doen het ook altijd erg goed op een architectuur poster. Ook in deze categorie hebben we drie mooie prints uitgekozen. Als eerst de Heinrich Hertz Tower in Hamburg. Deze 276,5 meter hoge televisietoren, wordt zoals de naam al zegt, voornamelijk gebruikt voor het uitzenden van radio en televisie. In de stad Hamburg is het echte bezienswaardigheid en een herkenningspunt in de skyline van de stad. 
  2. Als tweede poster hebben we gekozen voor de Londense Big Ben. Misschien wel een van de bekendste klokkentorens ter wereld. Op deze foto nog in oude staat, voordat de jarenlange restauratie startte. 
  3. De laatste poster in deze blog kan echt niet in het rijtje van torens ontbreken. Dat is natuurlijk de Eiffeltoren in Parijs. Dit bijzondere monument is het meest bezochte monument van de stad en bestaat uit maar liefst 18038 metalen onderdelen. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over Parijs. 

architectuur poster

Koop je architectuur poster bij Walljar!

Voor welke poster ga jij? Ga je voor een brug, een gebouw of toren? Weet je het nog niet zeker? In de collectie architectuur posters staan nog veel meer mooie prints!

Collecties