Ajax posters

Ben jij een echte fan van Amsterdams voetbal? Wij hebben schitterende Ajax posters uit de geschiedenis van de voetbalclub AFC Ajax, maar ook van Blauw-Wit, De Volewijckers en FC Amsterdam. Haal deze voetbal wanddecoraties nu in huis!

De voetbalhoofdstad van Nederland

Amsterdam is natuurlijk de hoofdstad van Nederland en weet nog altijd het recordkampioen van het betaald voetbal in de hoofdstad te houden. Bij vele andere West-Europese landen zoals Bayern München in Duitsland, Juventus in Italië, Saint-Etienne in Frankrijk en Manchester United in Engeland zie je dat zij deze titel uit hun hoofdstad houden, maar in Nederland steekt AFC Ajax er qua prijzenkast al decennialang bovenuit. AFC Ajax is momenteel de enige profclub uit Amsterdam, maar dit was vroeger natuurlijk niet zo.

De collectie Ajax posters

Walljar heeft een uitgebreide collectie Ajax posters. Zo hebben we een print van de Johan Cruijff ArenA, het grootste voetbalstadion van Nederland en één van de speelsteden van Euro 2020. Verder zijn er allerlei prints van historische wedstrijden van alle profclubs van Amsterdam. Niet alleen AFC Ajax maar ook DWS en de Volewijckers.
Ajax postersWe bieden AFC Ajax posters aan met zowel Eredivisie- als Europa cup wedstrijden en natuurlijk ook prints van de supporters die de ploeg door dik en dun steunen. De collectie wordt continue aangevuld met nog meer inspirerende Amsterdam voetbal posters. Neem dus snel een kijkje in onze webshop en selecteer jouw favoriete posters!

AFC Ajax: de opmars door Europa

Iedereen in Nederland is natuurlijk bekend met AFC Ajax. De club is met zijn 34 landstitels, 20 KNVB Bekers en 11 Europese beker overwinningen de leider in het Nederlandse voetbal. De club werd in 1900 opgericht en werd 18 jaar later voor het eerst landskampioen.

AFC Ajax stond in de jaren ’70 in de eerste gouden periode van het Nederlandse voetbal. In deze periode introduceerde Johan Cruijff als meesterbrein het concept van totaalvoetbal en zette de voetbalwereld op zijn kop. Dit leidde vanaf 1971 tot drie opeenvolgende Europacup 1 overwinningen en tot twee WK-finale plaatsen voor het Nederlands elftal in ’74 en ’78. Haal herinneringen van deze periode nu in huis met de Ajax posters van Walljar en hang de helden van vroeger op aan jouw muur. 

Terug aan de top

De tweede gouden periode kwam in de jaren '90 toen het team met Louis van Gaal als coach en grotendeels zelf opgeleide spelers de Champions League won. Na deze periode werd geld steeds belangrijker en is het voor een club in een kleine competitie steeds moeilijker om zich naar de top te werken. Toch is dit internationale succes nog steeds mogelijk doordat AFC Ajax met haar jeugdopleiding altijd grote talenten produceert. Dit blijkt uit de succesvolle Europese seizoenen in 2003, 2017 en 2019.

De jeugd heeft de toekomst

AFC Ajax heeft door de jaren heen veel van de grootste voetballers uit Nederland voortgebracht. In de jaren 70 schoot het Nederlandse voetbal omhoog en sindsdien heeft AFC Ajax internationale sterren voortgebracht als Cruijff, Neeskens, Van Basten, Bergkamp, Seedorf, Sneijder, Van der Vaart, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. De eigen jeugdopleiding is altijd de levensader geweest van de club en dit zal ook nooit veranderen.

Betaald voetbal in Amsterdam

Soms vragen mensen zich af hoe het kan dat Amsterdam maar één profclub heeft terwijl Rotterdam er drie heeft. Dit was niet altijd zo. In 1972 fuseerde de clubs DWTS, Blauw-Wit en de Volewijckers tot de club FC Amsterdam. Deze club was tot 1982 actief in de Eredivisie en ging toen failliet. In de tien jaar dat FC Amsterdam actief was leverde het vier internationals op; Jan Jongbloed, Nico Jansen, Chris Dekker en Heini Otto.

Hang nu Ajax posters aan je muur!

Ben jij een echte fan van Amsterdams voetbal? Decoreer dan nu je muren met de Ajax posters van Walljar. Bekijk de voetbal collectie van Amsterdam en bestel jouw favoriete voetbal poster op canvas, plexiglas of poster!

Collecties