slaapkamer decoraties

Is jouw slaapkamer nog niet helemaal naar wens en ben jij op zoek naar passende slaapkamer decoraties? Wij hebben 5 ideeën voor decoratie in jouw slaapkamer op een rijtje gezet, zodat jij sfeer kunt creëren in jouw slaapkamer

#1 Vloerkleden brengen gezelligheid en warmte in jouw slaapkamer

Vloerkleden als slaapkamer decoraties zijn trendy, gezellig en makkelijk om toe te voegen aan je slaapkamer. Vloerkleden bestaan er in veel verschillende soorten en maten. Wanneer jouw slaapkamer groter is, raden wij aan een groter kleed neer te leggen. Kies hierbij nooit voor een té groot kleed, het moet een kleed blijven, geen tapijt worden! Naast dat een vloerkleed sfeer brengt in jouw slaapkamer, is het ook een lekkere warme ondergrond wanneer je ‘s ochtends je bed uit stapt. 

#2 Kunst aan de muur als slaapkamer decoraties

Grote lege wanden maken jouw slaapkamer leeg en ongezellig. Je kan jouw muur decoreren met bijpassende posters voor in jouw interieur. Bij Walljar hebben wij verschillende collecties om jouw slaapkamer muur met decoratie aan te kleden. Neem hier een kijkje! Ook kun je jouw wand personaliseren, door zelf een poster of foto te ontwerpen. Klik hier om jouw ontwerp te laten ontwikkelen door Walljar!

Een gema
kkelijke en goedkope truc om een grote wand in je slaapkamer te vullen met verschillende soorten slaapkamer decoraties is variaties van verschillende fotolijsten te gebruiken. Dit kun je gemakkelijk op twee manieren doen: 

Gebruik 1 grote poster of foto 

Met wanddecoratie (een grote poster of print), kun je een sterk beeld overbrengen en karakter creëren in jouw slaapkamer.

Wanddecoratie slaapkamer


✓ Creëer een galerijmuur voor een speels effect 

Met meerdere posters of prints, kun je een speels effect creëren in jouw slaapkamer. Dit kun je doen met dezelfde lijstjes of je kunt verschillende lijsten toevoegen! 

Galerijmuur slaapkamer

#3 Verlicht jouw slaapkamer

Licht is enorm belangrijk als het aankomt op sfeer brengen in jouw slaapkamer. Tip: Ga voor een dimmer op je licht, zodat je het licht kunt dimmen en feller kunt maken om de juiste sfeer te creëren. Daarnaast raden wij aan meerdere lampen te plaatsen in je slaapkamer om licht te creëren vanuit verschillende hoeken. Ga bijvoorbeeld voor een hangende lamp (aan het plafond) en schemerlampjes (op je nachtkastje) of op een tafeltje. 

Een slaapkamer voor twee?!
Ben jij niet alleen, maar met een partner? Een slaapkamer moet een reflectie zijn van jullie beiden. Vraag jouw partner wat hij of zij mooi vindt voor de perfecte slaapkamer decoraties

#4 Voor sfeer in de slaapkamer kies je een passende kleur!

Kleuren zijn heel belangrijk wanneer je sfeer wilt creëren in je slaapkamer. Hieronder vind je een lijstje met diverse kleuren en de werkingen van deze kleuren op de muur!

1. Wit, pastel- en andere lichte tinten → laten jouw slaapkamer optisch ruimer ogen. Wit is een fijne kleur om mee te werken wanneer je houdt van basic, maar ook wanneer het meubilair in je slaapkamer bestaat uit fellere kleuren. Wanneer je net iets meer wilt dan witte muren, zijn pastel- en andere lichte tinten een goed keuze. Ook deze kleuren laten je kamer optisch groter ogen. Daarbij creëren deze tinten een luchtige slaapkamer, die rust uitstraalt.

2. Gele tinten → laat jouw kamer vrolijkheid uitstralen! De kleur geel heeft een positief effect op onze hersenen en geeft een speels effect in de slaapkamer. Slaapkamer decoraties in het geel zijn dus ook een perfect aanvulling!

3. Groen- en blauwtinten → laten jou kalm en relaxed voelen. Blauw is de kleur van de lucht en de zee. Het wordt vaak geassocieerd met diepte en stabiliteit. Blauw wordt beschouwd als gunstig voor de geest en het lichaam. Groen is een typische voorjaarskleur en staat voor vernieuwing en natuur. Deze kleur weerspiegelt vrede en harmonie. Beide kleuren zijn dus goed toe te passen voor rust en kalmte in de slaapkamer.

4. Oranje- en roodtinten → geven jou een gevoel van warmte. Beide kleuren behoren tot de aardetinten en zijn warme kleuren, die sexy kunnen staan in jouw slaapkamer. Een overschot aan oranje- en roodtinten kunnen te heftig zijn voor jouw hersenen. Houd hier rekening mee. 

5. Zwarte- en donkere tinten → zwart geeft een mysterieus gevoel. De meeste mensen zijn op zoek naar lichte tinten, die een rustig gevoel geven, maar je kunt donkere kleuren gebruiken om een warm gevoel te geven aan de slaapkamer. Slaapkamer decoraties in donkere tinten zijn altijd goed!

Een donkere kleur zoals zwart kan erg stylish staan wanneer er niet te veel van wordt gebruikt. Zwart geeft een gevoel van mysterie. Donkere tinten zoals donkerbruin, donker oranje en andere herfstkleuren, geven het gevoel van warmte en maken jouw slaapkamer stijlvol.

#5 Droogbloemen of planten maken jouw slaapkamer af

De laatste tip die wij jou willen meegeven is: voeg droogbloemen of planten toe aan je slaapkamer decoraties! Je zal zien dat dit je goed doet. Droogbloemen zijn er in veel verschillende soorten, dus voor ieder wat passends! Droogbloemen zijn erg makkelijk om als slaapkamer decoratie te gebruiken, aangezien ze erg lang meegaan en goed mengen in verschillende interieurs.Wanddecoratie slaapkamer

Planten zorgen voor dat extra beetje zuurstof in je slaapkamer en kunnen erg gezellig en stylish staan! Ga voor een strakker effect met 1 grote plant, of kies voor verschillende kleinere plantjes om het wat knusser te maken. Planten hebben natuurlijk een beetje water nodig, maar wanneer je bang bent dit te vergeten, kun je ook gaan voor een cactus! (om toch dat beetje groen in jouw slaapkamer te plaatsen!)

Check onze slaapkamer decoraties collectie!

Wanneer je van bloemen en planten houdt, maar deze liever terug ziet op papier of op een schilderij? Neem dan een kijkje in in onze flora en planten collectie! 

Ruimtes