Beroemde schilders

Je hoort het goed! Met meer dan 125 nieuwe schilderijen in onze beroemde schilders collectie hebben we een een mega grote uitbreiding gemaakt in ons assortiment. Een aantal kunstwerken van grote meesters zoals Gustav Klimt en Claude Monet zitten er tussen (en zijn het zeker waard even te checken!). Daarnaast hebben we ook wat nieuwe schilders kunnen toevoegen aan de Walljar-collectie. Graag presenteren we je vier schilders die je misschien nog niet kent!

Furuya Korin

De eerste schilder die we met trots toe kunnen voegen aan onze collectie is Furuya Korin. Hij was een belangrijke Japanse kunstenaar uit de late Edo-periode. Korin is vooral bekend om zijn zeer verfijnde ukiyo-e houtsneden, die het dagelijks leven in Japan met veel aandacht voor detail weergeven. De kunstenaar begon zijn carrière als schilder, maar hij wendde zich al snel tot de houtsnede en ontwikkelde zijn eigen unieke stijl. Zijn prenten waren tijdens zijn leven erg populair en hielpen de populariteit van ukiyo-e in Japan en daarbuiten te verspreiden. Tegenwoordig wordt Korins werk zeer gewaardeerd door verzamelaars en geleerden. Zijn prenten worden erkend als enkele van de mooiste voorbeelden van ukiyo-e kunst, en ze blijven nieuwe generaties kunstenaars inspireren. We hebben 9 gave prints van zijn werk. Check ze hier!Beroemde schilders

Emile-Alain Séguy

De tweede nieuwkomer in onze beroemde schilders collectie is Emile-Alain Séguy. Deze man was een Franse graficus die werd geboren in 1907. Hij is vooral bekend om zijn werk in de art nouveau stijl, en zijn gebruik van felle kleuren en geometrische vormen. Hij maakte ook een aantal illustraties voor boeken en tijdschriften. Séguy begon zijn carrière als commercieel kunstenaar, werkzaam in de reclame en vormgeving. Hij raakte geïnteresseerd in de art nouveau stijl na het zien van het werk van Alphonse Mucha. Hij begon te experimenteren met deze stijl in zijn eigen werk, en ontwikkelde al snel een unieke benadering ervan. Zijn gebruik van heldere kleuren en geometrische vormen onderscheidde zijn werk van andere kunstenaars die in dezelfde stijl werkten. Met 19 bijzondere art nouveau stijl prints maakt Séguy een statement in de nieuwe collectie. Benieuwd? Check ze hier!Beroemde schilders

Hokusai

Hokusai was een van de belangrijkste kunstenaars uit de Edo-periode in Japan. Zijn werk had een grote invloed op de westerse kunst, vooral op de impressionisten en post-impressionisten. Vincent van Gogh werd bijvoorbeeld sterk beïnvloed door Hokusai's prenten en verwerkte elementen van zijn stijl in zijn eigen werk. 

Hij werd in 1760 in Tokio geboren en zijn vader was spiegelmaker. Als jongen ging Hokusai in de leer bij een houtsnijder en prentmaker. Hij begon te werken in de populaire ukiyo-e stijl, net als Furuya Korin, die zich richtte op afbeeldingen van het dagelijks leven van de stedelijke klassen.

Hokusai's carrière kwam pas echt van de grond in 1809, toen hij zijn eerste grote werk publiceerde, The Great Golf bij Kanagawa. Deze prent, die een enorme golf toont die op het punt staat op de kust te slaan, met de berg Fuji op de achtergrond, is een van de beroemdste afbeeldingen in de Japanse kunst.

Hokusai bleef zijn leven lang prenten en schilderijen maken, en zijn werk bleef ook na zijn dood populair. Zijn schilderijen blijven van invloed op kunstenaars over de hele wereld. Haal met zijn iconische schilderijen de Japanse sferen in huis!

Beroemde schilders

Maurice Pillard Verneuil

Maurice Pillard Verneuil was een Franse schilder die werd geboren in 1869. Hij is vooral bekend om zijn post-impressionistische landschappen en portretten. Maurice begon zijn artistieke carrière als graveur, maar hij ging al snel fulltime schilderen. Zijn vroege werk was sterk beïnvloed door de schilderschool van Barbizon.

In de jaren 1890 begon Maurice te experimenteren met fellere kleuren en krachtige penseelstreken, wat hem in de richting van een impressionistische stijl leidde. Hij begon ook buiten taferelen te schilderen, in plaats van de in die tijd populaire studio-interieurs. In de vroege jaren 1900 nam Maurice afstand van het impressionisme en ontwikkelde hij zijn eigen unieke post-impressionistische stijl.

Maurice's werk werd goed ontvangen door de kunstwereld, en hij had een succesvolle carrière. Shop zijn botanische en andere gave prints hier!Beroemde schilders

Beroemde schilders 

Nu je wat over de nieuwe namen in onze collectie hebt gelezen, ben je natuurlijk hartstikke benieuwd naar de rest van de nieuwe designs… ;) 

Klik hier om onze volledige beroemde schilders' collectie te bekijken, en laat je verrassen door alle verschillende stijlen!
Collecties